400 personer i Nome har fått sitt «første stikk»

Den oppdaterte statistikken fra FHI viser at 399 innbyggere i Nome nå har fått sin første dose med Pfizer-vaksinen som skal beskytte mot covid-19.


Tor Espen Simonsen

Det er 49 flere enn samme statistikk viste i går.

Samtidig er 105 innbyggere i Nome fullvaksinert, noe som betyr at de har mottatt to doser. Det er 15 flere enn statistikken viste på torsdag.

Som kjent gjennomfører Nome kommune vaksinering av sine innbyggere ved Lundetunet og på Ribo. Vaksineringen foregår på onsdager og torsdager.


Slik er prosentene
Det er fortsatt langt frem til alle 1500 innbyggere, som er definert inn i en av risikogruppene for korona, har mottatt vaksinebeskyttelse. Vi vet også at en del utvalgte helsepersonell ligger inne i tallene for de som har fått vaksine.

Selv om det går seint, har rundt regnet 25 prosent av risikogruppene fått sitt første sprøytestikk. Riktignok er det bare syv prosent av risikogruppene som er ferdige med programmet.

Ser vi på hele befolkingen har cirka seks prosent av innbyggerne i Nome startet med koronavaksinen.


Slik er det i nabokommunene
Midt-Telemark kommune har i øyeblikket 125 ferdigvaksinerte innbyggere, og 462 innbyggere som har fått én dose. Her er det lurt å ta med seg at Midt-Telemark kommune har 4000 flere innbyggere enn Nome.

I Skien, som også så et større lokalt smitteutbrudd før jul, er 2555 innbyggere vaksinert med én dose, mens 887 er helt ferdige.  

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok