Åpner for treningskamper på tvers av kommunegrensen

Kommuneoverlege Kristin Sekse åpner for at aldersbestemte lag fra Nome kan møte lag fra Midt-Telemark til treningskamper. – Gledelig nyhet, sier lagleder for Nome fotballs gutter 16.

Gøran Simonsen (Nome fotball) er glad for at det blir mulig å spille treningskamper i Nome og Midt-Telemark.

Tor Espen Simonsen

Nasjonale retningslinjer sier at aktiviteter innen barne- og ungdomsidretten må følge kommunegrensene. Men reglene har skapt skjevheter mellom by og land.

Der et juniorlag i Skien kan spille mot en rekke andre klubber i samme by, har Nome fotball måttet nøye seg med oppgjør internt i egen klubb.

Savnet etter matching mot andre har vært stort.

Én region – uten smitte
Ifølge referatet fra beredskapsledelsens møte denne uka, åpnes det nå for at aldersbestemte lag (opp til 20 år) fra Nome kan møte lag fra Midt-Telemark. I referatet heter det at de to kommunene ses på som én region så lenge det ikke er smitte i området.

Men kommuneoverlege Kristin Sekse presiserer at det ikke åpnes for offisielle kamper.

- Her skilles det skarpt mellom treninger og arrangement. Det kan derfor ikke spilles cuper eller seriekamper, men det åpnes for fellestreninger og treningskamper, sier hun.

- Må snakke sammen
Det er Gøran Simonsen i Nome fotball glad for. 

- Dette er fornuftig og veldig bra, sier han.

Simonsen som er lagleder for Nomes gutter 16, understreker at det blir nødvendig å avklare en del ting med naboklubben, før det blir spilt kamper.

- Vi må avvente litt og ha en prat med Skarphedin først. Det er også naturlig at idrettsrådene i de to kommunene snakker sammen. Og dersom det skal gjennomføres treningskamper må vi være ytterst nøye med smittevernet, og passe på at alt går riktig for seg, sier Simonsen.

Hensynet til barn og unge
Sekse sier til Kanalen at beslutningen er tatt med hensynet til barn og unge, og det faktum at Nome og Midt-Telemark ikke har smitte. Sekse sier også at reglene om å følge kommunegrensene, har skapt en urettferdighet mellom by og land. Men det er ikke aktuelt å utvide området utover Nome og Midt-Telemark.

Daglig leder i Telemark fotballkrets, Gaute Brovold, var ikke kjent med kommuneoverlegens avklaring da Kanalen tok kontakt. Men han sier at det er opp til klubbene i de to nabokommunene å avgjøre om treningskamper skal gjennomføres.

Sekse har også nylig åpnet for at USF Turn kan gjennomføre treninger. Turngruppa har medlemmer fra mange ulike kommuner, og måtte en stund innstille sin aktivitet. Nå skal treningen også her være i gang igjen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok