Mange elever og lærere i karantene ved Nome videregående

Hele VG2 ved avdelingen på Søve er satt i ventekarantene, sammen med 17 lærere. Én elev på trinnet er definert som nærkontakt. Samtidig er en klasse med 15 elever og tre lærere ved avdelingen i Lunde i karantene.

Rektor ved Nome vgs, Marit Hoven

Tor Espen Simonsen 

Oppdatering lørdag: Tre elever har testet positivt ved Nome vgs (både Lunde og Søve), og rundt 100 elever og lærere ble satt i karantene på fredag. De tre elevene er bosatt i andre kommuner. Karantene skal nå være begrenset til å gjelde én klasse i Lunde og én på Søve, samt tilknyttede lærere. 

At så mange lærere på Søve er satt i ventekarantene har også medført at VG1-elevene kun mottar hjemmeundervisning fredag. Det skyldes rett og slett at så mange av lærerne må holde seg hjemme, opplyser rektor Marit Hoven.

Gjelder kun VGS
Det stemmer ikke som en annen avis i fylket i dag har meldt, at elever ved Lunde 10-årige skole er satt i karantene. Det korrekte er at en klasse på 15 elever, samt tre lærere, ved Nome videregående skole, avdeling Lunde, er i karantene.

Til sammen er rundt 80 elever og 20 lærere ved Nome videregående i karantene. I tillegg er hele førsteårskullet på Søve sendt hjem. 

Ventekarantene skyldes utvidet TISK
Marit Hoven sier til Kanalen at situasjonen på Søve har oppstått etter at én elev ble regnet som nærkontakt til en smittet i går ettermiddag.

På grunn av frykten for det muterte, engelske viruset og bruken av såkalt «utvidet Tisk», blir alle elever og lærere på samme trinn satt i ventekarantene. Ventekarantenen kan avsluttes dersom den opprinnelige nærkontakten tester negativt for covid-19.

Det er ikke kjent når et prøveresultat vil foreligge.

Hardt rammet: Mange er i karantene og mange er sendt hjem fra Søve.


Fikk vite det torsdag
Hoven forteller at skolen fikk vite om situasjonen på Søve torsdag ettermiddag, og at alle elevene dermed rakk å få informasjon før de dro hjem.

De eneste elevene som er til stede på Søve fredag er avgangselevene på VG3.

Beboerne på internatet fikk i går anledning til å hente sine ting og dra hjem for å gjennomføre karantenen der.

Tiltakene på Søve og avdelingen i Lunde er gjennomført i tett samarbeid med kommuneoverlege Kristin Sekse, forteller rektor til Kanalen.

- Vi jobber nå med å få ut informasjon til aktuelle elever, ansatte og foresatte, sier Hoven.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok