G13-spillerne er ved godt mot

Det går bra med spillerne på Nome fotballs G13, sier trener Arne Grave. Han regner med at alle er ute av karantene til helgen og at det blir trening som normalt i høstferien.

Her trener G13 på Ulefoss den 21. september, altså treningen som senere førte til karantene for alle utøverne. Kanalen var til stede og tok bilder i forbindelse med lagets avansement i Obos-cupen.

Tor Espen Simonsen

Onsdag ble 61 personer i Nome satt i karantene etter et at en gutt på 13 år testet positivt for korona-viruset. Blant disse er 13 spillere som deltok på trening med Nome fotballs guttelag den 21. september.

SISTE NYTT: Her kan du lese nå testresultatene fra de som sitter i karantene trolig foreligger. 

- Det går bra med spillerne, sier trener Arne Grave. Ingen av spillerne har utviklet symptomer, og siden det har gått så lang tid siden det var kontakt mellom den smittede og resten av gruppa, regner han med at karantene avsluttes til helgen.

Hele 8. klasse på Lunde 10-årige er satt i karantene, sammen med 12 lærere, mens 9. og 10. klasse er pålagt hjemmeskole i dag og fredag. Mandag starter høstferien.  

Tar opp igjen treningen 
Som Kanalen skrev i forrige uke, har Nomes G13 imponert stort i Obos-cupen og skulle egentlig spille en viktig match mot Sandefjord allerede til lørdagen. Den kampen er utsatt. Men Grave sier at det trolig blir trening for de spillerne som er hjemme i høstferien.

Det skjer allerede mandag, dersom situasjon ikke endrer seg dramatisk.

- Gjør at vi skjerper oss 
Smittevernteamet i Nome venter fortsatt på flere avklarende koronaprøver, og får ikke full oversikt over situasjonen før prøveresultatene foreligger. Grave og Nome fotball må derfor ta forbehold før de gjenopptar aktiviteten i høstferien.

Når det har gått lang tid siden forrige kontakt, og ingen flere spillere har utviklet symptomer, mener Grave hendelsen kan bringe noe positivt med seg.
- Jeg tror det er bra med en vekker, som viser oss at smitte også kan skje her i Nome og ikke bare i Oslo. Det gjør nok at vi skjerper oss litt også, sier treneren.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok