Klart for skjebnesvangert nabooppgjørI kveld barker USF og Skade sammen i sesongens andre og siste bygdederby. Begge lag trenger poeng for å trygge tilværelsen i 4. divisjon.


Les også: Slik endte oppgjøret mellom USF og Skade 

Kampen spilles på Ulefoss' kunstgress og starter klokken 19.00.

Da de to lagene møttes i vårsesongen, endte oppgjøret 7-1 til Skade - og spørsmålet nå er om rødskjortene fra Trillebårbyen klarer å reise kjerringa.

Skjebnesvanger kamp
I det klassiske nabooppgjøret står mer enn bare prestisje og stolthet på spill.

Begge lag trenger poeng for å unngå nedrykk, og i ytterste konsekvens kan seierherren dytte nabobygdas klubb ned i faresonen.

Oppgjøret har imidlertid potensial i seg til å være skjebnesvangert i begge retninger: Laget som eventuelt får med seg tre poeng fra oppgjøret, vil langt på vei sikre videre spill i 4. divisjon i 2016.

Hvor mange rykker ned
4. divisjon er som kjent både tett og lunefull.

Foreløpig er det uavklart hvor mange lag som rykker ned. Dersom det ender med tre, er både Skade og USF relativt trygge i dag. Men går fire lag ned i 5. divisjon, blir det raskt langt mer nifst - og aller farligste lever laget som ikke ta poeng i kveld. 

Nomes fotballklubber har fire kamper å gjøre det på - inklusiv kveldens bygdederby. Dersom kun tre lag rykker ned og Brevik (som nå ligger an til nedrykk) vinner sine gjenstående kamper, holder det at Skade tar minst to poeng, mens USF må minst ta tre.

Dersom fire lag går ned, blir det hakket vanskeligere. For USF skiller det i dag bare tre poeng ned til Eidanger, mens Skade har ett poeng mer å gå på. 

Ulefoss møter Eidanger den 5. oktober, pluss Notodden 2 og Storm. Skade møter på sin side Notodden 2, Folkets Klubb og Brevik i sesonginnspurten.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok