Kart'n har klokkertro


KART-GENERAL:
Bjørn Tore Andreassen frykter ikke konkurransen på festivalmarkedet, men ser for seg flere konkurser i fremtiden.

Bjørn Tore Andreassen i Kart’n tror mange festivaler vil forsøke å jobbe for mer samarbeid og samkjøring i tiden som kommer, men han frykter samtidig at dette vil ha konkurser og nedleggelser som følge. 

Tor Espen Simonsen
Bjørn Tore Andreassen bekrefter at festivalmarkedet er mettet, men han ser ikke mørkt på situasjonen av den grunn.

Ikke redd konkurranse
  - Vi kommer til å se store forandring på festivalfeltet de neste fem årene og det blir slutt på at det dukker opp nye festivaler fra år til år. Jeg tror mange festivaler vil forsøke å samarbeide, men frykter at konsekvensen blir at mange ender i konkurs, kommentere Andreassen.
Likevel er det ifølge Andreassen bemerkelsesverdig at så mange festivaler klager på situasjonen.
  - Husk at festivaler på 1960-tallet nærmest bare var for hippier. I dag er festivalopplevelsen allemannseie. I dette perspektivet er markedet for festivaler bedre enn noe sinne og vi i Kartfestivalen er ikke redde for konkurransen.

Livemusikk
  - I vårt område er det svært attraktivt å by på store navn som utelivsbransjen ikke trekker til seg i utgangspunktet, og jeg synes festivalene har delt markedet i Telemark på en god måte. Samtidig er musikkinteressen stigende og det er etter hvert blitt slik at artistene først og fremst tjener penger på liveopptredener.
  - Kartfestivalen har jobbet mye med de utfordringene som forskeren trekker frem. Her har vi kommet til at vi ønsker å tilby en genuin musikkopplevelse og holde fokuset på den totale festivalopplevelsen. Det siste betyr at musikk, utsmykking, mat og drikke skal utgjøre en god totalitet. Du kan si vi forsøker å definere hva atmosfære innebærer. Jeg har for eksempel klokkertro på at det å unngå køer inne på festivalområdet er viktig. På musikksiden jobber vi ut fra bestemte musikkonsept og vi strekker oss mot det genuine.

 

LES OGSÅ:

Hovedartikkelen og Får mindre av kulturrådet 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok