Får mindre av kultur-rådet


BLIR IKKE STØRRE:
Kristian Rantala avviser at vekst er nødvendig for Viser ved kanalen og anser markedet for sin festival som ”levbart”.

Visesjef Kristian Rantala ser for seg nedleggelser av festivaler i tiden fremmover. Men visefestivalen vil klare seg til tross for en reduksjon i offentlig støtte, mener han.
Tor Espen Simonsen
  - Det forskeren peker på  er noe vi diskuterer kontinuerlig internt og det er godt mulig vi kan gjøre noe i den retningen. Selv kom jeg inn i Viser ved kanalen i januar og har ikke rukket å ta tak i tematikken. Men det er klart at singer/songwrighter-artistene både utfordrer og gir muligheter for den festivalen vi har, sier Kristian Rantala i Viser ved kanalen. 

Endringer om kort tid
Rantala ser for seg endringer i festivaltilbudet om få år.
  - Det kommer til å skje endringer og noen festivaler vil søke mot samarbeid, mens andre kommer til å forsvinne. Samtidig vil jeg si at det foreløpig er levbart for oss her i Midt-Telemark. Festivalen har vært her i 15 år og vi har utviklet en egen greie med vårt visekonsept. Spørsmålet blir i hvilken retning vår festival må gå i fremtiden, og det er klart at akkurat det spørsmålet blir vanskelig å besvare. 

Redusert støtte
Visefestivalen får i år 100 000 i støtte fra Kulturrådet, noe som er 50 000 mindre enn året før. Samtidig har Kartfestivalen fått 100 000 i støtte fra samme sted.
  - Kulturrådet gir ikke noe svar på hvorfor de reduserer støtten vår. Men vi tolker reduksjonen på to måter. For det første er det flere søkere til den samme pengepotten, for det andre kan dette være en utfordring til oss der vi kanskje må spisse det kunstneriske feltet og jobbe mer med visesjangeren som tema.
Hvilke ufordringer byr festivalens spredte konsertscener på?
  - Festivalen har hatt egne arbeidsgrupper som har jobbet med det spørsmålet og vi har komme frem til at strukturen vår skaper en egenart for vår festival. Vi taper kanskje penger på fyll og ølsalg, ved at vi ikke har et avgrenset festivalområde, men vi trakter heller ikke mot å være en slik festival.

Ikke ekspansjon
Hvilke grep kan festivalen gjøre for å ekspandere og vokse i fremtiden?
  - Det er ikke sikkert at det bør være et mål at vi ekspandere og vokser fra år til år. Noe slikt byr i neste omgang på nye problemer. Vi kunne for eksempel satset på å trekke publikum mer fra utsiden av vårt område, men da måtte vi samtidig løst overnattingsutfordringene som følger med, forteller Kristian Rantala.

 

LES OGSÅ:
Hovedartikkelen og Kart'n har klokkertro

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok