Allsidige Tobias


Stortalent:
Som elev av operasanger Anders Vangen spås 16 år gamle Tobias Omnes fra Gvarv en stor fremtid som sanger. Det unge talentet har et stort register å spille på og hans musikalske spekter byr på alt fra klassisk til rock.

Torunn Irene Rugaas

Tobias har sunget så lenge han kan huske, men det var først for tre år siden at snøballen for alvor begynte å rulle.
   - Foreldrene mine forsto at jeg hadde talent for å synge og tok kontakt med pappas tidligere sangpedagog, Anders Vangen. Jeg fikk klar beskjed om å fortsette å synge og siden den dagen har jeg vært elev hos Anders, smiler Tobias.

Bestevenn og mentor
 
- Anders er helt fantastisk og har lært meg utrolig mye. I tillegg til sangpedagog og mentor er han også bestevenn. Han har åpnet mange dører for meg og han har lovet at jeg kan gå og synge for ham så lenge jeg vil.
Hva liker du best å synge?
  
- Jeg er altetende, synger alt fra acapella til klassisk opera og til skikkelig black metal. Alt er egentlig like gøy, sier Tobias. Gvarvianeren er også vokalist i rockebandet This Time Tomorrow.
Hva sier mentor Vangen når du bruker rockestemmen?
  
- He, he. Det tar han med et sånt sikk-sakk-smil. Det tærer selvsagt mer på stemmen å synge rock enn klassisk, så en må jo tenke på hva en gjør. Å synge i band er både sosialt og lærerikt og man lærer samspill. Man er jo litt mer ensom når man synger klassisk, men der har man samtidig all fokus rettet
mot seg. Helt greit det også, smiler tenåringen.

Satser på sang
I oktober i fjor ble Tobias tildelt Anders Vangens jubileumsstipend på 5 000 kroner. Sistnevnte er også med på å åpne dører for det unge sangtalentet fra Sauherad. Rett som det er blir Tobias bedt om å synge i forbindelse med kulturarrangement og i private sammenhenger.
   - Jeg elsker å synge og tar på meg alle de oppdrag jeg kan få. Konserter er en fin måte å markedsføre seg på og sist lørdags foajékonsert på Ulefoss samfunnshus var det samme arrangementet som Didrik Solli Tangen ble oppdaget på for noen år siden, forteller Tobias. Når han ikke synger, bruker han fritiden på å være sosial med venner, samt å trene vekter på helsestudio.
Om noen uker er du ferdig med ungdomskolen. Hva er planene framover?
   - Jeg har søkt musikklinja i Skien og håper inderlig jeg kommer inn. Gjør jeg det, flytter jeg til Skien. Drømmen er å drive med sang, avslutter Tobias Omnes.

 

 

 

 

 

 

Torstein med bandkollega Henning Lindheim

 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok