I den syvende himmel

Kartfestival-forside
Vellykket:
Det er å anta at den 7. Kartfestivalen gjorde Gvarv enda litt mer berømt da Telemarks-bygda sjarmerte tilreisende fra nær og fjern.

Tekst/foto: Britt Eriksen & Torunn Irene Rugaas
For selv om det startet med regn og endte med regn, var det i mellomtiden ikke ende på til strålende festivalvær og -stemning. Årets Kartfestival ble - for både bygdas egne og tilreisende gjester - en stor musikalsk opplevelse og en sosial happening. Og gjestene, ja de var enda litt flere enn i fjor.

Nikoste seg

Noe nærmere svaret på om ønskemålet om fem tusen besøkende var nådd eller ei kom vi ikke i denne omgang. Trolig var det tett på, og i alle fall drøye et par tusen på lørdag. Og mange kom tidlig. Faktisk så bød det på en aldri så liten sjokkåpning for arrangørene da gjestene rykket inn på campen allerede torsdag ettermiddag.
-Så fullt har vi aldri hatt det her før, kjempemoro! var tilbakemeldingen fra campsjef Thor-Anders K. Didriksen. Det meste gikk på skinner, og han kan ikke få fullskrytt gjestene som nikoste seg ved Gvarvelva. Mange så mye at neste år allerede er spikra!

Ingen jantelov
Sentralt på en festival med rock foran, er musikken, og få steder på fruktbygdas størrelse kan matche Gvarv i å booke storkonserter. Med elleville sigøynere i Gogol Bordello, for tiden titulert som et av verdens beste live-band, og generasjonsbandet The Waterboys som toppnavn, begge med et wold-wide publikum, er fremtida duket for hvem det skal være.
”Tenk at de får til dette på Gvarv”, var gjennomgangstonen fra imponerte midt-telemarkinger og andre tilreisende. Og det er bare å ta av seg den berømte hatten for både innsatsvilje og gjennomføringsevne hos kartledelsen og et 150-talls lokale dugnadsmaur. Janteloven har neppe særlig grobunn i Sauherads hovedstad, og definitivt ikke i kartstyret. Heldigvis.

Lokale helter
Ikke mindre morsomt er det at årets festival vartet opp med en lang rekke lokale band av høy kvalitet, som Akkerhaugen-baserte Humbucker med medlemmer fra Sauherad/Nome, som Come Taste the Band, også sterkt Sauherad-basert, og denne sene lørdagskvelden supplert med Deep Purple-vokalist Joe Lynn Turner. Det begynner å bli en vane å se Gvarv-gutten Jo Henning Kåsin i full gitarvreng med rockens ”dyp røde” storheter. Sistnevnte leverte for øvrig solid også i samspill med Big Mama Allpax, sammensatt av lokale band, og med Audun Haukvik som kraftfull vokalist. Da var allerede publikum foran ”lillescenen” godt varmet opp, og gav full respons tilbake.
Det nøt snart også Humbucker godt av, som kjørte en steintøff ”release-konsert” litt før den nye plata kom i handelen. ”Rocks”-låtene er av det harde slaget, og mye energi ble publikum til del fra scenen. Også er det noe med hardrock’ere og ballader. Det låter bare vakkert. Geir Arne Dales egenkomponerte ”There will never be another”, er på høyde med de beste. Så kom det da også fra en lokal tilbeder: ”Geir Arne, den låta redda forholdet mitt!”  Det ble vel mottatt!

Lyste opp nattehimmelen
At Kartfestivalen i år ble løftet til nye høyder, skyldes for øvrig ikke bare musikken, men også en viss lokal fyrverkerimann, Petter Eggerud, som gav publikum en spektakulær opplevelse i de sene timer. Over en nattsvart høsthimmel tegnet han sitt eget kunstverk som hilsen til alle som befant seg på Farstad denne kvelden.

{phocagallery view=category|categoryid=5|limitstart=0|limitcount=0|displayname=0|displaydetail=0}

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok