Lunde Slusekro klar for åpning
Allerede torsdag denne uka åpner Lunde Slusekro dørene. I første omgang vil kroa holde åpent de to førstkommende helgene.

Tekst & foto: Hege Dorholt

Den gule kroa ved Lunde sluse har fått en oppfriskning. Etterisolering er på plass og flere liter maling har dekket tak og vegger. Hele bygget framstår i ny drakt innvendig, og der finner vi også den nye driveren Nina Eide.

- Nå gleder vi oss til å ønske velkommen her, og ser fram til en flott sesong, sier hun.

Sammen med datteren Camilla Pedersen skal hun drive stedet gjennom sommeren.

 

Tradisjonsmat og landhandel

Det nye vertskapet satser på tradisjonell norsk mat med lokale råvarer.

- Jeg tror det er det folk vil ha, og vi mener at det er viktig at folk forbinder maten med Telemark. Derfor vil vi så langt det går bruke lokale leverandører, forklarer Eide.

De første åpningshelgene vil de prøve seg fram med forskjellige menyer og tema.

- Vi ønsker å teste ut litt hva som slår an. Det blir alt fra elgkjøtt, hjemmelagde fiskekaker og pizza. Jeg håper folk har forståelse for at det ikke blir à la carte-meny nå i starten, men det kommer etter hvert. Vi vil ta med oss tilbakemeldinger fra kundene og prøve å imøtekomme de ønskene folk har, understreker hun.

I et hjørne av kroa er det hengt opp eplekasser på veggen. Der skal det bli en liten landhandel.

- Her skal vi fylle opp med varer fra fortrinnsvis lokale produsenter. Blant annet honning, såper, lefser og syltetøy.

Hver dag fra 17. mai

På nasjonaldagen starter kanalsesongen, og da vil slusekroa holde åpent hver dag gjennom sommeren.

- Etter hvert kommer det på plass både isbar og kaffemaskin her, og vi vil hente inn ekstra folk og lage flere serveringsstasjoner til arrangement som Viser ved kanalen og Sluserock, bedyrer den nye driveren.

- Vi vil også ha en mobil stasjon ute ved veggen her hvor vi kan ha utekafeteria, når det er stor pågang. Slik skal vi sikre at vi kan betjene mange samtidig, forklarer hun.

Det vil være samme åpningstid hver dag, men Eide forklarer at kjernetiden kan strekkes hvis det er folk utover kvelden.

-Vi kommer til å være fleksible, men i ukedagene kjører vi lav bemanning så jeg vil oppfordre til bordbestilling hvis det er mange som skal spise sammen.

 

Paradiset i Lunde

Selv bor Nina Eide i Holmestrand, hvor hun driver et lefsebakeri. Men hun har sterke koblinger til Lunde.

- Opprinnelig er jeg fra Vesterålen, men jeg bodde i Lunde for 20 år siden og kjøpte Lunde pensjonat den gangen. Da vi flyttet ble en av døtrene mine igjen her og etablerte seg med familien. Nå har min mann og jeg kjøpt husvogn på Kanalcampingen, så vi kan være nærmere barnebarna i perioder. Det er så utrolig fint der. Jeg pleier å kalle området rundt slusa for «paradiset i Lunde».

Hun forteller at når muligheten til å drive slusekroa dukket opp begynte det å klø i fingrene.

- Jeg trodde egentlig jeg var ferdig med restaurantbransjen, men dette tror jeg blir veldig bra. Vi tar et år av gangen så får vi se hvordan det går, smiler Eide.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok