To folkemøter på trappene


UTREDNING: Her fra Kjetil Lies presentasjon av rapporten «Kommunereformen og Nome kommune – status quo eller fusjonering?».

Kommunen arrangerer folkemøter både i Lunde og Ulefoss de neste ukene. På dagsorden står kommunereformen. Nå har du sjansen til å si din mening om saken.

Tor Espen Simonsen

FAKTA:
Folkemøte på Lundetunet tirsdag 19. mai, kl. 18.00
Gjester og innledere:
- Per Dehli fra Fylkesmannen i Telemark informere om reformen og forprosjektet Seljord, Sauherad, Bø og Nome.
- Kjetil Lie og Audun Thorstensen fra Telemarksforsking. Presenterer rapporten «Kommunereformen og Nome kommune – status quo eller fusjonering?»

Les også: Lunde Arbeiderlags innlegg om kommunereformen (OBS! Feil tekst stod på trykk i dagens papiravis)

Telemarksforsking har laget en rapport som analyserer Nomes mange muligheter: Deling slik at Holla går til Skien og Lunde til Bø, hele Nome til Grenland eller hele Nome til Midt-Telemark. Rapporten advarer mot deling og anbefaler Midt-Telemark.

Første møte avholdes på Lundetunet tirsdag 19. mai. Neste møte er på Ulefoss samfunnshus onsdag 27. mai. Det legges opp til foredrag, debatt og deltakelse fra salen.
- Vi håper så mange som mulig møter opp for å høre om prosessen, stille spørsmål og delta i diskusjonen, sier ordfører Bjørg Tveito Lundefaret.

Ståa i Telemark Til Lundetunet tirsdag kommer en lang rekke eksperter på området: Per Dehli fra Fylkesmannen i Telemark har jobben med å koordinere kommunenes arbeid med kommunereformen. Dehli er kanskje den som best kjenner ståa i Telemark – der det som kjent er et virvar av frierier, utredninger og avslag om dagen.

Til arrangementet kommer også Kjetil Lie fra Telemarksforsking, for å legge frem den ferske og omfattende utredningen om Nomes plass i kommunereformen. Rapporten konkluderer med at Midt-Telemark (Nome, Bø og Sauherad) er det beste alternativet for Kanalkommunen.

Informasjon
I etterkant av presentasjonene legges det også opp til en kort paneldebatt, og det blir åpnet for innspill og spørsmål fra salen underveis.

- Jeg håper først og fremst at folk møter opp for å få informasjon fra fylkesmannen og for å høre om prosessen videre. Her legges det opp til informasjon om utredningene vi har bestilt i kommunestyret, forteller Tveito Lundefaret.

- Vil folk som møter opp få påvirke prosessen videre?
- Jeg tror alle politikere som møter opp vil være åpne for innspill fra publikum, det er også derfor vi skal ha disse folkemøtene. Vi håper mange deltar, slik at vi best mulig kan samle innbyggerengasjementet, sier Tveito Lundefaret. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok