Eventyrlig vekst for Kanalcampingen


I disse dager ferdigstilles ti nye bobilplasser på Telemark Kanalcamping. Det vil si at campingen nå kan huse 100 bobiler.

Hege Dorholt (tekst & foto)

Spesielt forsommersesongen har hatt en voldsom vekst de siste to årene.

Campingeier Erling Skoe, forteller at det er bobilmarkedet som strekker sesongen.
-Fram til 1. juni i år hadde vi 3662 overnattingsdøgn. Til sammenligning var tallet 867 i 2013. Det er bobilturistene som utvider sesongen, og dette dreier seg stort sett om helgebesøk, forklarer han.

Totalt antall overnattingsdøgn i 2013 landet på 7617. I fjor økte tallet til over 10 tusen.

Fremdeles mer å hente
Siden etableringen av campingplassen startet i 2007 har Skoe hatt en langsiktig plan for utviklingen.

- Du kan si at det er den fjerde sesongen med skikkelig utbygging og infrastruktur nå. Dette området besto av hauger med omliggende myrhull, så vi har tatt en del av gangen. Det er store menger masse som er flyttet og 10 kilometer med dreneringsrør har gått med, forteller han. Omtrent 25 nye bobilplasser med strøm og avløp er etablert i året, og fremdeles er det plass til noen til. I fjor var det teltområdet og parken ned mot kanalen som fikk et ekstra løft, og området begynner virkelig å se helhetlig og flott ut.

Men Skoe hviler ikke på laurbærene.
- Vi skal utvikle et aktivitetsområde nedenfor resepsjonen. Det er planert og klart, så der vil det komme sandvolley-bane og boccia. I tillegg skal vi bygge nye servicebygg med do, dusjer og lignende, forteller han. Faste plasser for husvogner er også underveis.

Utfordring å holde på turistene
Selv om Kanalcampingen kan vise til en betydelig økning på helgeovernattinger, mener Skoe det er utfordringer å gripe fatt i.
-Vi kan ikke leve på bookinger fra fredag til søndag. Vi må jobbe for å holde på turistene i flere dager. Fellesferien er også utfordrende, sier han. Skoe peker på muligheten til opplevelser og aktivitet som det viktigste satsningsområdet.
-Aktiv ferie er populært, og vi merker også et større press fra charterturister som kommer i grupper og vil ha aktiviteter. Mulighetene til sykling og padling er viktig, og det er nødvendig med økt aktivitet i og rundt slusene og kanalen, påpeker han. I tillegg peker han på viktigheten av Lunde sentrum.
-Det at turistene har kort vei til et sentrum som er velholdt og fint, og tilbyr butikker, kafé, og hyggelige mennesker, betyr enormt mye for campingen, sier han.

Spennende nyhet
Selv har campingen utleie av både kano, kajakk og sykler.
-Telemarkskanalen er veldig godt egnet til padling, med stille vann og lett tilgjengelighet. Det er viktig med padlere på kanalen, fordi de bruker slusene og skaper aktivitet der. Det gir igjen bilturistene noe å se på og kunder til spisestedene.

Nytt av året på campingen er SUP-brett. Dette er oppblåsbare brett som man står eller sitter og padler på.
- Vi har kjøpt inn både enmanns- og flermannsbrett. Telemarkskanelen har flotte forhold til denne aktiviteten, og man kan finne på mye gøy. Man trenger ikke å være campinggjest for å leie utstyr, så det er bare å komme å prøve, oppfordrer han.

Saken fortsetter under bildet 


Vanskelig å spå sommersesongen
Selv om forsommeren har vært bra, våger ikke Skoe å forutsi hvordan høysesongen blir.
-Det er vanskelig å vite på forhånd. Bobilturister booker sjelden i forveien. Mange reiser etter været, og drar gjerne fort videre. Men med fint vær kan de bli liggende i flere dager, og utforske området. Vi håper selvsagt på en flott sesong med mange turister og stor aktivitet, smiler han.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok