Denne helgen er det NM på UlefossLørdag 15. august arrangerer Holla Skateboardklubb NM på stor rampe ved ungdomsskolen. Nå ønsker de seg publikum, og kan love fart og spenning med tøffe triks.

Hege Dorholt 

I tillegg til selve konkurransen vil klubben markere sitt 10-års jubileum denne dagen. Ifølge primus motor John Harald Aspheim er det litt stille i det lokale skatemiljøet om dagen, men det har han håp om å gjøre noe med.

- Dette blir en dag hvor vi kan vise fram hva skating er og hva man kan få til. Vi har bygd opp et flott anlegg her, og rampene vil være åpne for de som ønsker å prøve litt. Vi har invitert venner som klubben har blitt kjent med oppigjennom, og vi skal nok klare å lære bort noen triks også, smiler han.

Ambisjoner om skateskole
Skateboardklubben har ambisjoner om å øke aktiviteten i miljøet framover, og planlegger samlinger og skateskole.

- Vi vil prøve å organisere samlinger, slik at vi kan lære bort til de som ønsker å bli med. Vi kommer til å åpne innendørs på Fen-skolen igjen, hvor vi har et anlegg, og i løpet av høsten vil vi avduke en ny rampe i Lunde, forklarer Aspheim.

Annonse: 


Setter opp tribune
Men først er det altså NM på «Vert». Vert står for vertikal og er en stor rampe med loddrett fall ned fra sidene og stor bue. Her er det ingen regler for hvilke trick og momenter som skal med, men enkelte ting gir ekstra poeng.

Under arrangementet skal det kåres norgesmester, topp tre, beste trick og highest air (høyeste svev over rampekanten). - Jeg kan love at det blir stor variasjon og mye fart og spenning, understreker Aspheim. Det blir satt opp publikumstribune til konkurransen, og nå håper skategutta at den blir fylt med lokal heiagjeng.

- Vi har slitt litt med skader, men det er en tre-fire lokale skatere som stiller i konkurransen, så vi håper på god backing fra hjemmepublikum.

Pengerulling for rampa
Vertrampa på Holla har fått en skikkelig overhaling og underlaget er nå byttet ut med slitesterke plater som ikke trekker fukt.

- Det har kostet en del og få dette på plass, og vi har mange bidragsytere vi ønsker å takke, forklarer Aspheim. - Vi har fått pengestøtte fra DNB-stiftelsen, Holla og Lunde Sparebankstiftelse, Nome kommune, fylkeskommunen og fra Sparebank1 Telemark. Til sammen 126 tusen kroner.

Det er vi veldig takknemlige for, og det har gjort at vi fikk god kvalitet på vertrampa og at vi kan bygge tribune. I tillegg sponser Meny Ulefoss frukt på konkurransedagen. Så nå er det bare å møte opp for å ha det moro, og påmelding til NM skjer før start fra klokka 12. Det konkurreres i to klasser junior og senior.

- Det blir fine premier, og vi vil gjøre ekstra stas på de yngste deltagere.

 For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok