Jubler for større skoleHelgen Montessoriskole starter sitt femte skoleår med nytt påbygg og nesten dobbelt så stort areal. I år har skolen 35 elever.

Hege Dorholt

I dag skriver Kanalen om skolestart. Se bilder av årets 1. klassinger i dagens papiravis. 

Det startet med fjorten elever i 2011. Helgen Montessoriskole kom som et tilbud i kjølvannet av nedleggelsen av grendeskolen i bygda, og har vokst seg større for hvert år. I fjor var kapasiteten i det gamle bedehuset sprengt og behovet for utvidelse presset seg fram.

Samlet under ett tak
Før jul i fjor kjøpte skolen bedehusbygget, og i vinter startet byggingen. Arbeidet har kostet cirka tre millioner kroner og er finansiert gjennom banklån. Nå står et flunkende nytt tilbygg på 140 kvadrat klart, og rektor Randi Langeland Teigen er strålende fornøyd.

- Dette er bare helt supert. Både elever og lærere har vært så tålmodige og nå merker vi virkelig nytten av mere plass, forklarer hun.

Skolen er nå på til sammen 300 kvadrat, og alt er samlet under ett tak. Lærerne som tidligere holdt til i en brakke bak skolen, har flyttet inn i nytt kontor. Et nytt klasserom gjør at skolen deler elevene inn i tre grupper, og nye toaletter og fellesareal er på plass.

Bygget har kapasitet til å huse 50 elever.
- I tillegg har vi fått et kjøkken. Tidligere har undervisning i mat og helse foregått på klubbhuset til Helgen IL, men nå kan vi gjøre alt her, sier Langeland Teigen.

Saken fortsetter etter annonsen


- Klassene fylles opp etter hvert

I år startet det to nye elever i første klasse, mens den største tyngden av elevene befinner seg på de høyeste klassetrinnene.

- Til sammen har vi 35 elever og 21 av disse hører til i 5. til 7. trinn. Klassene fylles gjerne opp etter hvert, forklarer rektor. Hun forteller at skolen hadde en trå start.

Ett år etter nedleggelsen av Helgen skole hadde skoleungene i bygda allerede flyttet over til Ulefoss, og det var ikke så lett og få elever til den nye skolen.
- I starten var det nok de med spesiell interesse for Montessoripedagogikk som kom til oss. Etter hvert som kjennskap til pedagogikken kom, og folk så at det var liv laga for skolen, har elevtallet bare økt. Det har vært viktig for oss å ikke bare være en skole for å ha et tilbud til Helgen, men å være en god skole med et godt læringsmiljø og hvor alle skal trives, sier Langeland Teigen.

Får nytt uteområde
Fram til nå har ikke Montessoriskolen hatt et eget uteområde for elevene. Skolen har leid den gamle skolegården i Helgen av Nome kommune. Nå får de snart eget.

- Det har egentlig vært veldig greit. Kommunen har latt oss leie til en god pris, og det har vært en fin ordning. Men når vi begynner å bli så mange ser vi et behov for egen plass, forklarer rektor. Derfor har de kjøpt opp et skogsområde bak skolen på nærmere tre mål. Snart vil de ta område i bruk, og etter hvert kommer det leikeapparater og lignende på plass.

Saken fortsetter etter annonsen
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok