Nome AP: Bryt forhandlingene med SeljordNome AP foreslår i dagens formannskapsmøte at forhandlingene med Seljord brytes. Samtidig ønsker partiet at det rettes ny henvendelse til Sauherad og Bø om en eventuell kommunefusjon. 

Tor Espen Simonsen 

Oppdatering torsdag ettermiddag:
** Formannskapet har i dag gått inn for Nome APs forslag. Dermed går det mot at Nome trekker seg fra forhandlingen i «Midt-Telemark pluss Seljord». I neste trekk bes det om nye forhandlinger med Bø og Sauherad. Kommunestyret skal gjøre endelig vedtak i saken.
** Nome SP ønsket å si nei til sammenslåinger allerede nå, men fikk ikke med seg de andre partiene på forslaget om å stanse forhandlingene i sin helhet.
** Senterpartiet fikk heller ikke flertall for at Nome skal kreve å få rådhuset og kommunesenteret hvis forhandlingen fortsetter.

Gry Anette Rekanes Amundsen (FrP) uttrykte sterk skepsis til APs forslag, og mente det innebar et «svært høyt spill». FrP-politikeren sa blant annet at Nome risikerer å bli stående alene, dersom Bø og Sauherad velger å gå videre sammen med Seljord.
- Hva gjør vi om Bø, Sauherad og Seljord starter en egen kommune og kutter navlestrengen til oss på de interkommunale tjenestene? Skal vi startet eget barnevern i Nome? Det er et stort sjansespill vi er i gang med her, sa hun i debatten.

De andre politikerne tok saken med større ro.
- Her tegnes det et bilde av kommunene som middelalderstater i krig med hverandre, slik er det naturligvis ikke, kommenterte Jostein Rønningen (AP). 

Vanskelig etter to møter 
Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (AP) sier i et intervju med Kanalen, at forhandlingene med Seljord er vanskelige (se faksimile nederst i saken).

I samme intervju varsler hun også at Nome nå må tenke gjennom hvordan man ser på Seljords videre deltakelse i prosessene rundt kommunesammenslåing. 

- Vi har løpende kontakt med alle partiene i Nome, og vurderer situasjon foran hvert møte. Vi skal ta dette opp igjen nå, og vurdere om det er riktig å fortsette med Seljord. Og jeg ser, etter to møter, at det kan bli vanskelig, sier Lundefaret til Kanalen. 

Midt-Telemark 
Torsdag morgen kommer det altså frem at AP ønsker å bryte med Seljord. 

- Nome Arbeiderparti foreslår at Nome avslutter forhandlingene om en framtidig kommune sammen med Seljord, Bø og Sauherad. Nome kommune sender en ny henvendelse til Bø og Sauherad kommuner om å starte forhandlinger om en ny kommune bestående av de tre kommunene i Midt Telemark. Evt. nye forhandlinger igangsettes etter at nytt kommunestyre er konstituert, heter det i forslaget fra partiet. 

Saken skal drøftes i dagens formannskapsmøte. Kanalen er til stede under behandlingen. 


Faksimile fra dagens Kanalen, 27.08.15


 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok