Nome helsehus åpner mandag

Nome helsehus er i rute – både økonomisk og tidsmessige – og åpner dørene mandag 12. oktober.
Helsesenter Janne m blitz

ÅPNER MANDAG: Nome helsehus åpner dørene mandag 12. oktober, nærmere to år etter vedtaket om å samle kommunens legetjenester i ett hus - og legge ned Lunde legesenter. Her viser leder for legetjenestene i Nome, Janne G. Ljosåk, frem den nye resepsjonen. Glassveggene er lydisolerte for å ivareta brukernes personvern.

Tor Espen Simonsen

Samtidig var torsdag 8. oktober siste åpningsdag for Lunde legesenter.

LES OGSÅ: Bygger ny gigantlense på Hogga

Utvidelsen av det som foreløpig kalles Ulefoss helsesenter, men som snart får navnet Nome helsehus, skjer som følge av vedtaket om å samle fastlegene i kommunen. Vedtaket var imidlertid omstridt, og det ble bråk da et bredt politisk flertall i realiteten la ned legetilbudet i Lunde. 

helsehusforside
Fra Kanalen 1. oktober, 2015

Prislappen for Nome helsehus endte til slutt på 8,7 millioner kroner, og siste beskjed fra teknisk sjef, Per Kristian Bjønnes, er at budsjettet holder.

Forsinket – men i rute
Formelt ble legesentersaken avgjort i desember 2013, men utbyggingen på Ulefoss ble kraftig forsinket, og arbeidet kom ikke i gang før vinteren 2015.

Entreprenøren PEAB AS fikk oppdraget med å bygge ut en ny fløy, samt bygge om eksisterende legesenter innvendig.

Ny resepsjon
I etterkant er det også besluttet at resepsjonsområdet skal endres, for bedre å ivareta brukernes personvern. Denne ombyggingen skal være gjennomført innenfor opprinnelig budsjettramme.

-Fremdriften og økonomien er i rute, men det er gjort noen flere grep med eksisterende bygg enn det som i utgangspunktet var planlagt. Dette gjelder resepsjonen som bygges om for å sikre brukernes personvern bedre, sier Per Kristian Bjønnes.

Åpner mandag
Leder for legetjenesten i Nome, Janne G. Ljosåk, sier til Kanalen at det har vært krevende å kjøre full drift midt i den store ombyggingen.
-Men det ser ut til å bli veldig bra, takket være tålmodige pasienter og ansatte som har levd med full drift og full bygging.

Ny resepsjon og nytt venterom ble ferdig for to uker siden, mens den offisielle åpningen skjer mandag 12. oktober.
 
Leiligheter i Lunde
Teknisk etat har nå fått en ny takst på Lunde legesenter. Etter det Kanalen får opplyst vil etaten anbefale politikerne å selge bygget til boligformål.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok