Kuler og kos på Helgen ILs paintballbane

Ungdomskulturuka (UKU) hadde denne uka flere aktiviteter på programmet. Paintball ble det store høydepunktet for mange i høstferien.
UKU paintball HD bilde1GØY, MEN VONDT: Denne gjengen benyttet UKU til å prøve ut painntball i Helgen. Fra venstre: Siri Willumsen (16) fra Skien, Andrine Hardeland (15) fra Lunde, Cathrine Sundbø (14) fra Ulefoss, Marthe Hardeland (14) fra Lunde og Ingrid Wærstad Rasmussen (14) fra Helgen. 

Hege Dorholt 

I skogen ved Helgen ILs klubbhus smatrer det i luftvåpen og små fargede kuler treffer trær, dekk, rygger og lår.
-Au! Hvem skøyt meg nå, lyder det bak et tre, og slukøret må deltageren gå ut av banen. Rundt 20 ungdommer springer rundt i skogen og forsøker å finne dekning for kuleregnet, en etter en kommer de ut med gule og grønne flekker på klærne.

-Gøy, men vondt
-Dette var gøy, men det gjorde ganske vondt å bli truffet altså, sier Cathrine Sundbø (14) fra Ulefoss.

Sammen med en gjeng venninner, venter hun på at det skal bli deres tur til å spille igjen. De jobber i lag og konkurrerer mot hverandre på skogsbanen. Det er flere typer hinder å gjemme seg bak. Banen er bygd opp med oljefat, stabler av bildekk og det er nok av trær å hjemme seg bak.

-Det morsomste er selvsagt å prøve og treffe de andre, men det er ikke så lett, forteller Ingrid Wærstad Rasmussen (14) fra Helgen. Nesten ingen i gjengen har prøvd paintball før, og de viser fram røde kuler etter treff på ryggen.

UKU paintball HD bilde2

Proff veiledning

Ungdommene så ut til å kose seg med actionfylt moro i skogen, og grillen ble også tent i løpet av dagen. Helgen IL stilte med proff veiledning, dømming og utstyr fra sin eget paintballgjeng Skautrolla. Venninnegjengen var skjønt enige om at UKU er en fin måte å bruke høstferien på, og synes aktivitetstilbudet er flott. Men alle workshopene kunne ikke gjennomføres denne gang.

-Programmet i år er veldig bra, så jeg synes det er litt synd at det ble for dårlig påmelding til dansing og teater, mener Andrine Hardeland. I følge jentene var paintball det morsomste med hele uka.

UKU paintball HD bilde3

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok