Massivt hærverk på Holla ungdomsskole

Vandaler har knust 15 vindusruter på Holla ungdomsskole i løpet av høstferien. Trolig skjedde hærverket onsdags- eller torsdagsnatta sist uke. Det nye skolebygget er ikke berørt.
hollauskole2


Tor Espen Simonsen

Undervisningsinspektør Bente Thomassen (bildet) ved ungdomstrinnet på Ulefoss-skolen fortviler, og sier at ødeleggelsene er svært kostbare. Utgiftene vil gå direkte på driftsbudsjettet som allerede er stramt, mener hun og legger til:  
-Dette er ikke bare hærverk, det er en form for vandalisme der noen har gått systematisk til verks for å ødelegge.

-Avhengig av bygningene
Den nye skolefløyen som nå er under oppføring, er altså ikke berørt.
-Jeg frykter at noen nå tenker at det ikke er så farlig med de gamle bygningene, nå som den nye skolen begynner å ta form. Men det er feil. Vi er avhengig av å være her i et halvt år til, sier Thomassen, som antar at mer enn én person står bak:
-Ingen hadde klart dette alene. De har blant annet flyttet en parkbenk og satt den på toppen av en container og flyttet ett av fotballmålene.

-Må ha lift
Totalt er femten ruter ødelagt, men i de fleste tilfellene er det kun ytterglasset som er knust. Dermed har man unngått at regnvann har kommet inn. En lufteventil på taket til en av undervisingsfløyene er imidlertid revet ned, slik at regnet har trengt inn der.

I tillegg har gjerningspersonene ødelagt flaggstanga og vimpelen på skolen.
-Her må vi til med lift for å reparere, og det blir kostbart. I tillegg har vi svært høye egenandeler på forsikringen, utdyper Thomassen.

Saken fortsetter under bildet. 
hollauskole1

Skolen blir fattigere
De tre elevene Abdirabi Ali, Nicholay Darias og Mone D. Langeland har storefri og er opptatt med dagens lunsj, men har fått med seg hendelsen.

De frykter at kostnadene vil gå utover driften av skolen.
-Det første vi tenkte er at dette ikke er bra, sier Ali og får støtte fra Nicholay.
-Det er dumt og skolen blir fattigere av dette, sier Mone D. Langeland.  

Thomassen forteller at skolen også tidligere har vært plaget av lignende typer ødeleggelser – men ikke i denne målestokken. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok