Hans og Bjørg trenger flere bøssebærere til TV-aksjonen

Søndag 18. oktober er det igjen klart for TV-aksjonen med «Vi skal vokte skogen» som tema. Men varaordfører Hans Jørgensen og ordfører Bjørg Tveito Lundefaet mangler fortsatt bøssebærere. 
TV aksjon Hans Joergensen Tveito lundefaret
Trenger flere bøssebærere til TV-aksjonen: Hans Jørgensen og Bjørg Tveito Lundefaret. 


Under mottoet «Vi skal vokte skogen» ønsker Regnskogfondet i samarbeid med NRK å aktivere flest mulig frivillige til å delta i dugnaden.

I Nome er det som vanlig ordfører og varaordfører som organiserer innsamlingen. Bjørg Tveito Lundefaret har ansvaret for Lunde, mens Hans Jørgensen tar seg av Holla-delen av kommunen.

Og nå ber de to om at frivillige tar kontakt.

Det trengs i underkant av 40 bøssebærere begge steder.

Fredag opplyser Hans Jørgensen at han forsatt manglere bøssebærere til flere områder i Holla. Det samme opplyste Bjørg Tveito Lundefaret til Kanalen i går kveld. 

Ettermiddagsøkt
Oppmøtested for bøssebærerne er som vanlige i våre to bankfilialer til Sparebank1 Telemark, søndag klokken 15.00. Jobben må være unnagjort innen klokken 18.00, men planen er at rodene skal legges opp slik at man er ferdig til klokken fem.

Regnskogfondet oppgir følgende mål for aksjonen: «Bevare noen av verdens største, sammenhengende regnskogsområder i Peru, Brasil, Kongo og på øya Ny-Guinea». Disse områdene er større enn Norge og Danmark til sammen.

Mange berørte
Ved å bevare regnskogene, mener gavemottakeren i årets TV-aksjon at man også bevarer «et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av landjordas arter».

Håpet er at TV-aksjonen skal skaffe midler til å sikre fremtiden for 260 millioner mennesker som har regnskogen som sitt hjem.
-Regnskogfondets arbeid viser at der urfolk har fått rettighetene til sitt eget landområde, der står skogen. Derfor samarbeider organisasjonen tett med menneskene som bor i regnskogen. Dette gjøres gjennom rettighetsopplæring, advokatbistand, utvikling av alternative inntektsveier og hjelp til skogovervåking, heter det i prosjektinformasjonen

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok