Begeistringen til Bente Borgersen

Holla Bygdekvinnelag hedrer ildsjelen og tusenkunstneren Bente Borgersen fra Helgen. Hovedpersonen vil helst ikke fremheve seg selv, men denne gangen var det ingen vei utenom oppmerksomhet: Les den imponerende merittlisten til dugnadsmennesket fra Nomes søndre hjørne.
Holla Bondekvinnelag Bente Borgersen

BEGEISTRING: Bente Borgersen (i midten) fra Helgen sprer begeistring og bidrar til at hjembygda blir et bedre sted å bo for svært mange mennesker. Innsatsen hedres nå av Holla bygdekvinnelag som onsdag i forrige uke delte ut Begeistringen. Her er Borgersen flankert av Anne Helene Langeland (t.v) og Åshild Pershaug (leder).

Tor Espen Simonsen

På bygdekvinnenes årsmøte i forrige uke, ble Borgersen tildelt «Begeistringen» for de tusener av dugnadstimer hun legger ned i Helgen Idrettslag.

Innflytter for én dag
Borgersen kom til Helgen-grenda som innflytter i 2008. Noe utenforskap ble det imidlertid ikke snakk om. Det gikk mindre enn én dag før integrasjonsprosessen startet.

-Jeg tror noen fra idrettslaget ringte på døra samme dagen vi flyttet inn, sa prisvinneren i sin takketale.

Og det ble starten på et eventyrlig engasjement for idretten og menneskene i den lille bygda.

Bygget opp fra bunn
Ett par år etter at «rekruttererne» fra Helgen IL hadde banket på, satt hun som sekretær og kasserer i hovedstyret, leder av bordtennisgruppa, kasserer i idrettskolen, kasserer i fotballgruppa og leder av paintballen. Paintballmiljøet er bygget opp fra bunnen av i den perioden Borgersen har vært aktivt, og i dag har idrettslaget egen bane og en gruppe aktive, unge spillere som konkurrerer i serien.

LES MER: Kuler og kos på paintballbanen i Helgen 

I tillegg organiserer hun det populære lunsj- og håndarbeidstreffet som arrangeres i klubbhuset hver torsdag, der hun også lager smørbrød, baker kaker og fikser kaffe. 

-Fremsnakker bygda som det gode bosted Og som om ikke det var nok deltar hun på de fleste dugnadene i idrettslaget, samt styrer kiosk salget på alle hjemmekampene i fotballsesongen. I begrunnelsen for Begeistringen heter det at Borgersen i alle sammenhenger viser at hun er et ja-menneske, som tar på seg verv og er til å stole på.

LES OGSÅ: Foreslår styrking av Nome videregående, avdeling Lunde 

-Og hun fremsnakker bygda vår som det gode bosted, bemerker bygdekvinnene. Frivillig innsats Begeistringen er en pris som deles ut av bygdekvinnelag over hele landet, og består av en sølvnål formet som en ring.

I Holla er prisen delt ut siden 2006. Begeistringen skal i henhold til statuttene gå til enkeltpersoner eller grupper som gjør en frivillig innsats, utover det normale og «innover i det uendelige til den skaper ringer i vannet». Ringen skal slik sett være en oppmuntring til hverdagsmennesker som bruker tid og energi på ett eller flere tiltak som kommer andre til gode.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok