«Siste» kveld i Nomehallen

De siste kampene er spilt i Nomehallen – slik vi har kjent den siden 1973. Lundefolket kjente sin besøkstid, og bidro til god stemning torsdag kveld. Nå er oppgraderingen i gang.
Fullsatt hall og god steming

FOLKSOMT: Mange tok turen til Nomehallen da de siste kampene ble spilt før arbeidet med den «nye» hallen startet.

Sveinung Gåra 


Det er liten tvil om at oppjusteringen av hallen er nødvendig. Det er også liten tvil om at mange lundeheringer er bortimot oppvokst i hallen.

LES MER: Se kampreferatene fra alle håndballoppgjøra i Kanalens papiravis.

Mange av disse møtte opp i Nomehallen forrige torsdag. Til sammen var nok godt over 100 innom tribunen i løpet av kvelden. Håvard Fredly var en av dem, han flyttet til bygda i 1974.

- Jeg har vel trent her siden 74. Alt fra håndball og fotball, til turn og alpint. Det er klart minnene er mange, men vi trenger virkelig en oppgradering nå, sier han.

Lokaloppgjør med trøkk i
Fredly står og følger damelagets kamp mot Hei. Om noen få timer skal han selv være med på å spille den siste kampen i hallen

-Jeg la vel opp for 15 år siden, men man kan vel si det har blitt en god del comebacks, ler han.

-Hva husker du best fra de mange årene i hallen?

-Det er helt klart de mange lokaloppgjørene. Stemningen mot Drangedal, Skarphedin, Ulefoss og Notodden. Det har gått hardt for seg til tider. Både på banen og på tribunen, sier Fredly.

Olav Ajer, som nok i størst grad forbindes med en annen ballsport, trekker også fram lokaloppgjørene som det han husker best fra nesten 40 år som tilskuer i Nomehallen.

-Det jeg husker best er utvilsomt det voldsomme trøkket i hallen under kampene mot blant annet Skarphedin og Notodden, sier han.

Dommerne har fått gjennomgå
Det å være fløyteblåser i hallen har ikke alltid vært lett. Noe Fredly og supportergjengen rundt han kommer med rikelige eksempler på at stemmer.

-Dommeren har vel kanskje ikke blitt jaget ut av hallen, men det er jammen ikke langt unna heller, ler Fredly. Det gjenstår å se om stemningen i den nye hallen vil bli like god, og om lokaloppgjørene vil dukke opp igjen, men Fredly ser fram til den nye Nomehallen står klar.

-Vi har alltid vært fornøyde med hallen, men det å få en oppgradert utgave vil ha mye å si. For spillerne er det vesentlig å få et nytt banedekke og bedre lys på plass, sier han.

Veteranen fikk flere minutter enn planlagt i den aller siste kampen før restaureringen startet.
-Jeg spilte vel egentlig altfor mye, men vi hadde bare to på benken, så da må man bidra. Det var kjedelig å avslutte med tap, men heldigvis vant de tre andre lagene som spilte samme kveld. I tillegg var det jo morsomt med så mange folk på tribunen, sier Fredly.

Til Ulefoss og Bø
Nå som Nomehallen vil være ute av drift en stund må håndballen i Skade belage seg på å trene og spille kamper hos sine sportsnaboer.

-Samarbeidslagene våre med Skarphedin vil etter all sannsynlighet trene og spille kamper i Bø. Dette gjelder Jenter18, herre- og damelaget.

Både Gullbring og Bø vgs vil bli benyttet. Det kan bli snakk om kamper i Ulefosshallen dersom kapasiteten i Gullbring er sprengt, sier Liv Andersen, leder i håndballgruppa.

-De fem siste lagene vil alle trene og spille kamper i Ulefosshallen. Dette gjelder J11, J12, J14 og J15, samt G11. For de aller minste som ikke spiller seriespill vil det bli treninger på Holla ungdomsskole, sier Andersen. For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok