Norges raskeste 12-åring i gokart

Jonas Holte Rød fra Lunde har levert varene denne sesongen i en rekke gokart-løp. Med formel-1 kjører Sebastian Vettel som forbilde drømmer han om en dag å spise kirsebær med de store.
gokart


Maren Nenseter 

-Det morsomste er å kjøre fort, sa Jonas da Kanalen snakket med ham i sommer.

Denne artikkelen stod på trykk i Kanalen torsdag 6. august 2015.

Og det har han for alvor bevist at han har gjort denne sesongen med sammenlagtseier i en sommercup i tillegg til en rekke andre gode løp. Eller som Jonas sier det;
- Det har gått bra.

Sprutet champagne
Jonas stakk også av med seieren i Landsmesterskapet på Varna, noe han selv ser på som som årets høydepunkt. Der fikk han også sprute med champagne på seierspallen.
- Jeg sprutet mest på konkurrentene, sier Jonas lattermildt. Og utdyper også at kjøreturen hjem var en seig affære med champagne på alle tekstiler og klær.

Motivert til å satse
Til tross for sin unge alder holder Jonas et bra nivå i idretten sin, og svarer umiddelbart ja på spørsmål om han ønsker å satse for fullt videre.

- Jeg har veldig lyst til å kjøre formel-1, men jeg må kjøre gokart i noen år til da, sier han. Jonas har også skaffet seg mange venner i miljøet, som han syntes det er morsomt å treffe igjen på løp.

Spennende sesongavslutning
I norgescupen ligger Jonas nå på 3. plass med få poeng opp til guttene foran. I en annen sammenlagtcup kalt Junior Kart Cup, ligger han på delt 1.plass, og det avgjøres på Kongsberg om et par uker. - Det handler ikke om sekunder, men tideler, sier Jonas og gleder seg til de kommende konkurransene


Vant Norgescupen

Jonas Holte Rød (11) fra Lunde vant norgescupen sammenlagt i gokart for junior 5. september i år. Neste år kjører han med nr. 1 på gokarten.
gokart22

Jonas Holte Rød (12) fra Lunde vant helgen 5.-6. september norgescupen sammenlagt i gokart for junior. Neste år kjører han med nr. 1 på gokarten.

Hege Dorholt

Denne saken stod på trykk i Kanalen den 10. september 2015.

12-åringen har hatt en drømmesesong i sjåførsetet og flere ganger vært på toppen av pallen.

Han har stukket av med sammenlagtseieren i samtlige fire cuper han stilte i og førsteplass i landsmesterskapet. Før helgen lå han på tredjeplass i norgescupen og måtte vinne hovedfinalen for å kunne stikke av med seieren.

Det hele ble avgjort på Eggemoen gokartbane, hvor Jonas kjørte inn til førsteplass. Seieren gir lundegutten rettigheten til å kjøre med nummer 1 på sin gokart kommende sesong. Drømmer om formel-1 Jonas fortalte til Kanalen i august at han ønsker å satse for fullt videre.

Og med forbilder som Sebastian Vettel er det ingen tvil om hva målet er.

- Jeg har veldig lyst til å kjøre formel-1, men jeg må kjøre gokart i noen år til da, sa han tidligere i høst

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok