Hvem fortjener å bli Årets bedrift i Nome

Hvem mener du fortjener å bli Årets bedrift i Nome? Fra før har Sør-Norsk Boring AS, Bandak Lunde og Ulefos Jernværk AS mottatt den gjeve prisen. 
Bandak Bjarne Evju og Morten Olsen

Vinnere i 2014: Bandak Lunde AS (ved Bjarne Evju, t.v.) og Ulefos Jernværk AS (ved Morten Olsen Braatø) ble kåret til årets bedrifter i Nome i 2014.

Tor Espen Simonsen

Bak initiativet står de fem aktørene: Nome kommune, Midt-Telemark Næringsutvikling (MTNU), Sparebank1 Telemark, Nome Investeringsselskap og lokalavisa Kanalen.

Du kan komme med forslag til kandidater - se kriterier og kontaktinformasjon nederst i saken.

IKKE ABONNENT: Bestill lokalavisa Kanalen her 

Artikkelen fortsetter under bildet  
Henrik Salomonsen Aslak Bjorg kasten
Juryen: Bak f.v.: Henrik Salomonsen (Sparebank1 Telemark), Karsten Pedersen (MTNU), Aslak Fjeld (Nome Investeringsselskap) og Bjørg Tveito Lundefaret (Nome kommune). 

Nomes næringsstruktur
Med rubb og råte består det private næringslivet i Nome av i alt 691 bedrifter – fordelt på inaktive enkeltmannsforetak og store industribedrifter med over 100 ansatte.

LES MER: Rimi Ulefoss ble Coop Extra

Bak tallet skjules også en overrepresentasjon av tradisjonelle næringer, samtidig som det er en underrepresentasjon av «nye næringer» innenfor service og kompetanse.

Både industri og transport står sterkt, mens kompetansebedrifter, service og handel står svakt. De siste årene har det imidlertid vært en merkbar vekst innen bygg- og anlegg.

Her ser du næringsstrukturen i Nome fordelt på primær-, sekundær-, og tertiærnæringer. Det vil eksempelvis si jordbruk, industri og servicenæringer (Saken fortsetter under) . 

bedriftsstruktur Nome kommune
Skaper arbeidsplasser

I år deles prisen for Årets bedrift ut for tredje gang.

Den første prisen ble tildelt Sør-Norsk Boring AS, som siden etableringen i Helgen i 2013 har vokst kraftig både i omsetning og antall ansatte.

Juryen la den gang stor vekt på det siste elementet. Bedriften har oppdrag i hele Sør-Norge og gjør mye av opplæringen av nye ansatte internt.

LES MER: Rådmannens budsjett: Store kutt i 2016

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vetle Sjorholt Sor Norsk Boring
Første vinner: Sør-Norsk Boring AS, her ved Vetle Sjørholt, mottok den første prisen for Årets bedrift i Nome. 

Annonse: 
Black friday nettann 2015


Hjørnesteiner i Nome-samfunnet
I forbindelse med fjorårets kåring gjorde juryen et krumspring og valgte å dele prisen på de to soleklart største hjørnesteinsbedriftene i Kanalkommunen: Bandak Lunde og Ulefos Jernværk. (Dette året ble det derfor ikke delt ut egen pris for Årets nyetablerer).

I begrunnelsen het det at bedriftene hadde gjort offensive og nyskapende grep.

-Begge viser evne til nyskaping og tilpassing innen produkt og marked, og har bidratt til å skape flere nye arbeidsplasser i Nome. Og i år ønsket vi å hedre de to største pilarene i samfunnet vårt, sa ordfører Bjørg Tveito Lundefaret ved utdelingen.

Ulefos Jernværk AS er en av Europas eldste industribedrifter, men fremstår som en moderne og fremtidsrettet virksomhet, med det slående slagordet: «Best i gata».

-Bandak Lunde er et senter for avansert maskinering, og et høyteknologisk selskap med kompleks produksjon som retter seg mot olje og offshore, men også forsvarsindustrien og romfart, påpekte Lundefaret. 

FIKK DU MED DEG: Trine Haltvik besøkte Ulefosshallen 

Før jul skal det utropes en ny «vinner».
Og du kan lansere dine favorittkandidater. 

Her kan du se en liste over 107 Nome-bedrifter som omsatte for minimum 1,0 million kroner i 2014, mens denne listen viser 135 bedrifter med minimum to ansatte.

Kriteriene for kåring av Årets bedrift er satt opp slik:
• Bedriften har sin forretningsadresse i Nome kommune
• Bedriften har vist evne og vilje til nyskaping på produkt eller marked og har gjennom dette møtt utfordringene på en god måte.
• Bedriften gir spesielt god service til sine kunder gjennom sin godt utviklede kompetanse
• Bedriften har gjennom sitt samarbeid med andre bedrifter i kommunen gitt gode ringvirkninger i det lokale næringslivet.
• Bedriften har jobbet aktivt for å bidra til inkluderende arbeidsmiljø, bidrar som lærlingbedrift e.l
• Bedriften har bidratt til å skape flere arbeidsplasser i kommunen.

Forslag til kandidater kan meldes til Kanalen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / Kanalen, PB 45, 3831 ULEFOSS.

Vi gjør oppmerksom på at Kanalens redaktør Tor Espen Simonsen sitter i juryen som kårer Årets bedrift i Nome. For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok