-Arbeidet starter denne uka

Arbeidet med oppgraderingen av Nomehallen starter for alvor denne uken. Kjetil Runningen og Telemark Vestfold Entreprenør skal stå for totalrenoveringen
Nomehallen

Sveinung Gåra

Som Kanalens lesere er kjent med er de siste kampene spilt i Nomehallen - slik vi har kjent den siden 1973. Nå er hallen sperret av, og rivningsarbeidet starter i disse dager.

LES OGSÅ: Siste kveld i Nomehallen ble håndballfest 

-Vi har brukt den siste tiden på å rigge oss opp, og er nå klare for å starte jobben med reparasjonen og renoveringen, forteller Kjetil Runningen, daglig leder ved Telemark Vestfold Entreprenør AS.

Stor jobb for
Firmaet som tidligere har stått for byggingen av Sluseparken barnehage i Lunde. Runningen, som selv er fra Lunde, er glad arbeidet nå er i gang.

-Dette er en stor jobb for oss. Bemanningen vil nok stort sett være på en sju-åtte mann. I tillegg til disse kommer eksterne aktører som for eksempel elektrikere, sier han til Kanalen.

LES MER: Nedleggelsen av Helgen barnehage kan bli pengesluk 

-Hva skal gjøres?

-Det blir en totalrenovering av det meste. Blant annet skal inngangspartiet og gardero bene oppgraderes. Yttervegger skal rives og settes opp i forbedret utgave. Golvet i hallen skal hugges opp, og nytt rørsystem skal på plass. Taket vil også bli reparert, sier Runningen.

Nomehallen Kjetil Runningen
Kjetil Ova Runningen

Vant til store prosjekter
I 1973 var det entreprenørselskapet Ola Napastå som sto for byggingen, prisen den gang var rundt 2,5 millioner kroner. Telemark Vestfold Entreprenør, som nå skal stå for «nybyggingen» er ikke ukjent med prosjekter av stort kaliber. De har blant annet stått for byggingen av Skatt Sør i Skien og det nye politihuset i samme by.

LES MER: Norges raskeste 12-åring er fra Lunde

Firmaet er fra 2011 en del av Peab-konsernet.

-For oss er dette en jobb til cirka 15 millioner, sier Runningen. Selv har han, som de fleste andre lundeheringer, brukt mye tid i hallen han nå er med på å oppgradere.

-Jeg var der mye som guttunge for 30 år siden, men jeg var nok ingen stor stjerne på håndballbanen, ler Runningen.

Glad arbeidet er i gang
Anders Skogheim (AP) er godt fornøyd med at byggingen av nye Nomehallen ser ut til å ligge i rute.

-Det er flott at arbeidet nå er i gang. Tidspunktet på et så stort prosjekt vil aldri passe for alle, men jeg synes det er viktig at vi kom i gang så fort som mulig, sier han.

Håndballagene til Skade må spille hjemmekampene sine enten på Ulefoss eller i Bø resten av denne sesongen.

-Vi får glede oss til ny hall neste sesong, sier Skogheim.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok