Veksten fortsetter for Erling Skoe og Telemark Kanalcamping

Erling Skoe opplever stadig vekst for Telemark Kanalcamping. Ny dobling av besøkstallene i 2015 er et faktum. Nå skal det igjen utvides.
erling skoe telemark kanalcamping
Erling Skoe ved Telemark Kanalcamping

Sveinung Gåra

-Vi er oppe i over 18 000 overnattinger til nå i år. Tar vi med speiderleiren i sommer er det godt over 21 000, sier Erling Skoe fornøyd.

Kanalen fikk være med å ta en titt på det nye satsningsområdet til campingplassen. Nå skal det også satses på helårsplasser.

LES OGSÅ: Politikerne har bestemt nytt navn på den nye skolen

Vokser 100 prosent hvert år
Arbeidet med å etablere en egen avdeling med 57 faste plasser er godt i gang. Suksesshistorie Suksesshistorien med Telemark Kanalcamping ser ut til å fortsette. Prosentvis har veksten i antall besøksdøgn stort sett vært 100 % hvert år.

SJEKK UT: Gigantlensa på Hogga 

Siden etableringen i 2007 har Skoe lagt ned en enorm innsats. Han står selv for mesteparten av jobben, alt fra nybygg til markedsføring.
-Det er lagt ned noen arbeidstimer ja. Jeg kan ikke tenke meg hvor mange det har blitt, ler han.

-Men det er morsomt å se at arbeidet blir satt pris på. Tilbakemeldingene både fra gjestene og lokalt er veldig bra. Det gir også motivasjon til å forsette arbeidet, legger Skoe til.

-Selv om økningen prosentvis har vært bra hvert år, er det først i år at vi har kommet opp på det nivået vi må være rent økonomisk sett, sier campingeieren.

LES MER: Helgen barnehage legges ikke ned

Bobil-bonanza
Det ser ut som Skoe har truffet en nerve hos både nordmenn og utlendinger med bobil. Mens de andre campingplassene i Midt-Telemark i stor grad satser hardt på barnefamilier, har Skoe og Telemark Kanalcamping tenkt annerledes. Resultatet har blitt et litt voksnere klientell - og en enorm andel av bobiler.

-Faktisk står bobilene for rundt 90 prosent av de besø- kene her. Det er et ganske ekstremt tall. Jeg har ikke hørt om andre campingplasser i landet med lignende prosentandel, sier Skoe.

-Hva tror du grunnen er til dette?

-Vi har i stor grad lagt til rette for bobil. Blant annet har vi nok breiere veier enn mange andre, og vi har strøm på bortimot samtlige plasser. Men jeg tror nok også det er noe med Lunde som trigger mange. Vi har jo selvsagt Telemarkskanalen, men jeg tror den trivelige atmosfæren og turmulighetene både til fots og på sykkel også er en viktig del.

-I tillegg er nok ikke bobilmiljøet veldig stort, og jeg opplever at mange av gjestene våre snakker opp campingplassen. Vi har mange gjester grunnet gode ambassadører, smiler Skoe.

FÅ MED DEG ALT: Bli Kanalen-abonnent i dag 

Stadig utvikling
Erling Skoe ligger ikke på latsiden, og i disse dager er det arbeidet med å også få på plass tilbud om helårsplasser som er mye av fokuset.

-Målet er å ha nye faste plasser klare til sommeren. Det er litt usikkert om samtlige blir ferdige, men en god del skal være klart, lover Skoe.

Han er usikker på hvordan tilbudet vil bli tatt i mot, men han kan melde om en god del forespørsler allerede.

-Det er vanskelig å si om dette vil slå an, og det ser vi nok ikke før det ferdige produktet er der. Men vi har hatt en del forespørsler. Vi har jo flere som er her mange ganger hvert år. Blant annet var det noen som var har 11 ganger i løpet av sommeren, så jeg tror absolutt markedet er der, sier Skoe.

LES OGSÅ: Eventyrlig vekst for Kanalcampingen 

-Har du flere utvidelsesplaner?

-Man har alltid tanker om det - og vi har plassen til det, men trender og behov endres stadig - og det er viktig å se an markedet. Men det er naturlig å tenke seg at det neste punktet vil være å få bedre toalettfasiliteter, samt å fornye resepsjonen.

Les mer om Telemark Kanalcamping og turistsatsinga i Lunde i Kanalens papirutgave. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok