Første serierunde spilles på Ulefoss

Lørdag er det duket for første serierunde i futsal i Ulefosshallen, og arrangøren håper på oppbakking fra det lokale publikummet.
Sondre Lindgren larsen Even Parkstad
Futsalstjerner: Sondre Lindgren Larsen (Notodden/USF) og Even Parkstad Johansen (Notodden/USF)

Andreas Stener Salomonsen

Sjekk lørdagens kampoppsett nederst i saken.

USF er en pionerklubb innen futsal i Norge, og arbeider etter et uttalt mål om å bli sportssjangerens svar på Odd i Telemark.

Så sent som i forrige sesong var man svært nær å nå en viktig milepæl. Da kjempet laget lenge i toppen av 1. divisjon, men tapte kampen om opprykk på målstreken.

LES MER: Kommunesammenslåing i Midt-Telemark: Hva - hvordan - når?

Høyt tempo og mange mål

I vinter er ambisjonen den samme: opprykk til Eliteserien. Futsal er en internasjonal betegnelse på innendørsfotball, og er blant de raskest voksende idrettsgrenene i Norge. Sporten utøves på en ordinær håndballbane og kjennetegnes av høyt tempo, mange mål og tekniske finesser man sjeldent ser på gressmatta.

Spillere fra Pors og Notodden
Futsal-sesongen starter normalt opp når den ordinære fotballen tar vinterpause, og varer frem til våren. Og ettersom futsal og fotball defineres som to ulike idrettsgrener, kan USF hente spillere fra andre klubber i Telemark. I dag drar USF veksel på utøvere fra egen stall, pluss spillere fra Skade, Notodden og Pors.

-Dette er jo to forskjellige idretter, så sånt sett er det ikke noe problem at vi låner spillere fra andre klubber. Men vi har opplevd at et par spillere som spiller fotball på høyere nivå må prioritere dette. Vi har en god dialog med disse og håper dette skal gå bra, forteller USFs trener Eirik H. Røimål.

FÅ MED DEG ALT: Bli Kanalen-abonnent i dag 

Nye navn inn i stallen
Blant spillerne Ulefoss «låner» i vinter er Kim Bentsen (Pors) og Sondre Larsen (Notodden).

Selv om disse er tilknyttet andre klubber, har alle opphav fra Ulefoss og Nome.

Ellers har ikke futsallaget mistet noen flere spillere - utover keeper Andreas Ajer som har gått til Sandefjord Futsal. Forsterkninger til laget er Espen Vasby (keeper) og utespiller Leif Christian Carlsen.

Denne saken stod på trykk i Kanalens papiravis 19. november 2015

Kampoppsett
Lørdag 12. desember i Ulefosshallen:
kl 11.00 Ulefoss-Klyve
kl 12.00 Stag-Lier
kl 13.00 Ulefoss - Nesjar
kl 14.00 Ulefoss - Stag
kl 15.00 Nesjar – Lier

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok