Fylkesbiblioteket flyttes til Skien

Det var håp i hengende snøre så lenge Telemark SV fortsatt kunne vippe flertallet og stoppe flyttingen av Fylkesbiblioteket fra Ulefoss til Skien. SVs Ådne Naper bekrefter imidlertid overfor Kanalen at partiet stemmer med resten av flertallskoalisjonen.  
Aadne naper
Ådne Naper (SV)

Tor Espen Simonsen 

Fylkestinget vedtok torsdag klokken 11.00 å flytte de fylkeskommunale arbeidsplassene ved Telemarksbiblioteket fra Ulefoss til Skien. 

Det er også avklart nå at Ulefoss tannklinikk legges ned. 

Opposisjonen i fylkestinget argumenterte kraftig for at biblioteket ikke skulle flyttes, og hevdet at intern sentralisering i Telemark er like ille som den sentraliseringen som skjer fra Telemark til Oslo-området. 

LES OGSÅ: Ungdommen er kritisk til Nome-budsjettet 

-Det å si at biblioteket bør flyttes til Skien er den samme retorikken som brukes når noe flyttes fra Telemark til Oslo, sa Bø-ordfører Olav Kasland (V).

FrPs Gry Anette Rekanes Amundsen var inne på det samme:
-Fylkesordføreren sa i sin tale i går at han ønsker å kjempe for flere statlige arbeidsplasser utover i Telemark, da henger det ikke på greip at biblioteket skal til Skien.

Flertallet i fylket - AP, SV, Rødt, KrF - går inn for å flytte den fylkeskommunale delen av Telemarksbiblioteket fra Ulefoss til Skien. Det dreier seg om cirka syv arbeidsplasser.

LES MER: Kommunesammenslåing: Hva skjer, og når skjer det? 

Terje Riis-Johansen sa følgende i sitt innlegg:
-Jeg kommer ikke på noe dårligere sted å flytte fylkesbiblioteket enn fylkeshuset.

I budsjettsakene, som behandles torsdag ettermiddag, går det også mot at Ulefoss tannklinikk blir lagt ned. Da forsvinner ytterligere to til tre arbeidsplasser. 

Det er samtidig ventet at politikerne går inn for at kanalforetaket og Telemarkskanalen regionalpark flyttes til Nome. Trolig blir det bestemt å utrede en slik flytting, men mindretallet har et konkret forslag om at flytting skal gjennomføres. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok