-Full støtte til Hans Jørgensen

De to Nome Høyre-medlemmene, Henrik Salomonsen og Aslak Fjeld, går ut med full støtte til avtroppende varaordfører Hans Jørgensen (H). 
Aslak Fjeld Henrik Salomonsen nett

Støtte: Henrik Salomonsen og Aslak Fjeld liker ikke måten Hans Jørgensen er behandlet på og går ut med støtteerklæring. 

Tor Espen Simonsen

Kanalen meldte torsdag at Jørgensen trekker seg som varaordfører i Nome blant annet på bakgrunn av uro i eget lokalparti.

Varaordførerens negative karakteristikker av forhandlingsklimaet i Midt-Telemark og intensjonsavtalen skal ha skapt sterke reaksjoner internt.

Et medlemsmøte i partiet slo senere fast at Nome Høyre anbefaler sammenslåing av Nome, Bø og Sauherad.

Ut av styret
-Hans (Jørgensen, journ.) har vært ekstremt ryddig og saklig i denne prosessen, og alle vet at han brukte lang tid på å vurdere for og mot, før han konkluderte. Det er ingen lettvint konklusjon han har landet på, og jeg forstår fullt ut hans reaksjonsmønster overfor Olav Kasland. Jeg synes det er leit at tilhengerne av kommunesammenslåing, har reagert så kraftig på det Jørgensen har sagt og gjort når han egentlig har vært ryddigere enn de fleste, sier Aslak Fjeld.

Henrik Salomonsen sier til Kanalen at han torsdag gav skriftlig beskjed til styret i Nome Høyre om at han trekker seg som styremedlem med øyeblikkelig virkning.

-Jeg trekker meg fra styret på bakgrunn av behandlingen av Hans Jørgensen og for å synliggjøre min motstand mot Høyres standpunkt i kommunestrukturdebatten, sier Salomonsen.

forside kanalen nett
Kanalens forside 25. februar 2016

-Katastrofalt møte
Både han og Aslak Fjeld er fortsatt medlemmer i Høyre, men begge sier de teller på knappene også hva partimedlemskapet angår.

Fjeld gikk ut av kommunestyret høsten 2015 og har ingen formelle verv i Høyre, likevel er han fortsatt en markant personlighet i lokalpartiet.

-Det er store meningsforskjeller om kommunesammenslåing innad i Nome Høyre, som i alle andre partier, og da blir det helt katastrofalt når medlemsmøtet vedtar at partiet som helhet er for sammenslåing. Selv tilhører jeg de som egentlig er positive til sammenslåing, men som savner gode argumenter for å slå sammen Nome, Sauherad og Bø, sier Aslak Fjeld.

-Det å ta stilling i enkeltsaker ligger vel godt innenfor hva et medlemsmøte kan gjøre, Fjeld?

-Ja, formelt er det riktig, men det er uklokt i en sak som denne. Dessuten var det ikke satt opp på dagsorden at man skulle fatte vedtak og ta konkret standpunkt i denne saken. Den ene halvparten av partiet viser en total mangel på respekt for den andre halvparten, sier Fjeld.   

«Raske i svingene»
Lokallagsleder i Nome Høyre, Hermann Lissl, sier til Kanalen at det må være lov å ha ulike meninger.

-Jeg ser i ettertid at vi var litt «raske i svingene» da resolusjonen ble vedtatt på medlemsmøtet. Det var overholde ikke meningen å tråkke noen på tærne, og partiet anerkjenner den gode innsatsen Hans Jørgensen har gjort som varaordfører, sier Lissl. 

Lissl er imidlertid ikke enig i at det er sterke motsetninger og «murring» internt i lokalpartiet.

-Det vil alltid være ulike meninger, og det er ikke mer dramatisk hos oss enn andre steder, sier han.

Nome Høyre skal avholde styremøte tirsdag, der de peker ut en ny varaordførerkandidat etter Hans Jørgensen. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok