Popquiz-gjengen


Det er ikke akkurat rosinboller og koseprat det handler om hver lørdag på Gvarv Bakeri. Da møtes “Bakerigjengen” til Popquiz og “blodig” kappestrid med andre pop & rock-bedrevitere over hele Norge.

A-LAG I MUSIKK: Bakerigjengen på Gvarv i samlet flokk. Bak fra venstre Axel Hjertstrøm, Kjell Ove Kaasin, Kittil Darrud og Tor Bjørn Omnes. Foran fra venstre Tor Arne Haugerud med Erlend på fanget, Svein Torsdal, Alv Dag Brandal og prof. dr. musikk Bjørn Stavsholt.

Tekst og foto: Tom W. Reiersen
- Beatles’ innspilling av “Act Naturally” var B-siden på en singel med en svært berømt A-side. Hvilken?
- Yesterday.
- Hva heter bandet som hadde en hit med denne låten på syttitallet (journalisten synger): Everyone’s a winner, baby, that’s no lie .....?
- Hot Chocolate.
- På åttitallet satt Bruce Springsteen seg til i garasjen sin med munnspill og gitar og spilte inn et akustisk album. Og albumet het ......?
- Nebraska.

Med tre riktige av tre mulige fra Bakerigjengen på Gvarv i Kanalens egen lille oppvarmings-popquiz, er scenen satt for den egentlige konkurranseen som poporakel Finn Bjelke leder på NRK P1 hver lørdag.

Midlertidig utestengt
Det oser, om enn i varierende grad, av pop og rock-kunnskap av Bakerigjengen, som i et halvt års tid har samlet seg rundt Popquiz på bakeriet i Gamlegata i Gvarv. I løpet av den korte perioden har de markert seg så sterkt at de er midlertidig “utestengt” fra konkurransen.
- Fortell, Kittil Darrud?
- Vi prøver jo å komme igjennom og få bli med hele tiden, og for noen uker siden var Axel Hjertstrøm heldig. Han klarte seg sånn passe, men fikk jo T-skjorte tilsendt. Uken etter kom vi gjennom syttitallet og vant. I dag kom Axel igjennom igjen, men fordi det var så kort tid siden vi hadde vært med, fikk vi ikke komme til. 
- Jeg tror de er litt redd for at vi skal kuppe konkurransen, legger Axel Hjertstrøm til.

Helt rå
Laget, som etter hvert stiller med 12 mann, kan skilte med til sammen fire t-skjorter, selv om en av dem ikke teller helt. Det mener i hvert fall Bjørn Stavsholt, eller “Professoren” som han blir kalt. Ifølge gjengen er det ikke røket en gitarstreng i historien om rock og pop uten at Bjørn har fått det med seg.
- Bjørn er helt rå. Helt rå, mener Kittil Darrud.

Høyt nivå
Også denne lørdagen følger Professoren Pål Tyldums vinneroppskrift fra femmila under OL i 1972: Han går ut for fullt og øker på etter hvert.
- Du kan jo pinadø alt, hvor tar du det fra?
- Ja, si det. Det er liksom bare blitt sånn. Jeg hører mye musikk, ikke minst når jeg kjører bil. Disse tingene har en tendens til å sette seg fast i hukommelsen, det er ikke noe jeg er så veldig bevisst på. Men jeg er nok over gjennomsnittet musikkinteressert. Jeg er også med i en gjeng som møtes jevnlig i Skien, og der er det skikkelig høyt nivå.
Med Professoren på “lead vocal” kommer gjengen svært hederlig gjennom konkurransen denne lørdagen også. Innimellom får de tid til å diskutere de siste platekjøpene, vi snakker vinyl!, og andre ting som har med musikk å gjøre. Platesamling er noe som tas svært alvorlig.
Nå er det ikke uvanlig at Popquiz er en gruppeøvelse, med et sterkt innslag av gutter(!) på hyttetur. Jentene kommer også stadig sterkere, selv om de ennå ikke har meldt seg på Bakeriet i Gamlegata. Men med seks år gamle Erlend Haugerud, som er blitt med pappa Tor Arne, er i hvert fall fremtiden sikret.

 

 

 

 

 

 

 

ORAKEL: Bjørn Stavsholt blir kalt Professoren på grunn av sine store musikkunnskaper. Han lever opp til navnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMLER: - Foreløpig har vi fire av disse, men vi skal ha flere, sier Kittil Darrud.


 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok