Branndrama på Kjernehuset


Kaotiske tilstander i Gvarv sentrum onsdag kveld.

FORTVILER: Innehaver Azza Ikram Ibrahim Hedar, nederst på bildet, kunne fint lite annet gjøre enn å bivåne mens brannvesenet tok seg inn gjennom taket for å slukke brannen.

Thor-Anders K. Didriksen

Et stort oppmøte av beredskapspersonell fylte Gvarv sentrum da hele fire brannbiler, tre politibiler og to ambulanser kjempet mot en dramatisk pipebrann som oppstod ved nitiden onsdag kveld. En fortvilet innehaver, Azza Ikram Ibrahim Hedar, kunne fortelle at det hele startet ganske udramatisk. Sauherad Senterparti avholdt sitt årsmøte og var nær ferdig for kvelden. Flere hadde allerede forlatt lokalet da det ble oppdaget kraftig røykutvikling på utsiden. Man tilkalte brannvesenet, forlot lokalet og ingen kom fysisk til skade selv om en person ble kjørt til legevakten i Bø for behandling av sjokkskade.

Evakuering
Familien i nabohuset, tre voksne og to barn ble evakuert, brannvesenet måtte med motorsag og øks hogge seg gjennom taket for å komme til brannstedet og flammene stod tidvis gjennom taket mens det bit for bit ble revet og kastet ned på fortauet foran de mange tilskuerne. Det ble med andre ord en hektisk time før innsatsleder kl. 22.30 kunne melde at brannen var slukket og de evakuerte naboene kunne flytte tilbake. Kjetil Nyhuus, uttaler til Varden at man registrerte noen rare lyder uten å tenke noe videre over dette.
  - Men det er sønderlig om huset blir ubrukelig av dette. Dette er det eneste forsamlingslokale i sentrum av Gvarv, avslutter senterpartilederen.

Det er for tidlig å si noe om både skadeomfanget og brannårsaken.

AKTIVE BRANNMENN: Det ble hektisk da ilden til tider stod ut av taket

STORT OPPBUD: Sjelden har det vel vært mer blålys å se i Gvarv Sentrum. Parkeringsplasser på begge sider var fylt opp av de ni tjenestebilene og godt over 25 tjenestemenn.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok