Går foran med et smil...


SLUSESLITER’N 2010:
Kåre Langeland trakk det lengste strået i den spennende finalerunden i kåringen av Slusesliter’n 2010. Dugnadsmannen fra Helgja er en både stolt og ydmyk vinner, fremdeles med en god porsjon ungdommelig pågangsmot innabords.

Etter en finale med spenning til siste slutt og et engasjement vi bare kunne drømme om, er endelig vinneren av Slusesliter’n 2010 klar;
Kåre Langeland fra Helgja!

Britt Eriksen

Han møter oss i døra hjemme på Langeland, en blid og opplagt vinner, ikke så rent lite stolt over den gjeve utmerkelsen. Av langt over tusen stemmer i siste runde, var det initiativtakeren og pådriveren fra Helgja som trakk det lengste strået.

Ydmyk vinner
Kåre har fulgt med i avstemmingen på Kanalens hjemmesider og synes det hele har vært morsomt. Men enda mer ivrig har kona hans vært.
-Det er Anne Helene som har fulgt mest med og holdt meg oppdatert hele veien, smiler han. Blid, pratsom, men lun og beskjeden på samme tid. Som han er.
-Det har blitt en del telefoner underveis fra venner og familie som har heiet meg fram. Det er fint å ha noen supportere, humrer han.
-Men her var det mange gode kandidater, så jeg er veldig ydmyk i forhold til dette. Det er mange som har fortjent denne prisen, mener han.

Motivere og inspirere
-Det er mange som setter stor pris på deg, og ikke minst alle med tilknytning til idrettslaget. Men hva betyr egentlig Helgen IL for deg?
-Jeg kan si at da klubbhuset brant ned nå før jul, så var det et livsverk som forsvant. Det var en tøff dag for meg. Jeg blir veldig engasjert når det er noe som opptar meg. Grunnen til at jeg har fått til noe, er nok fordi jeg ikke gir opp. Jeg ser framover og ser etter muligheter, sier Kåre og mener at uten den evnen så stopper det fort opp.
-Mange kan nok ha følt seg litt pressa fordi jeg er så offensiv. Men hadde jeg ikke vært det, hadde vi heller ikke fått til det vi vil.
-Hvordan overtaler du folk til dugnadsinnsats? Mange klubber sliter med det?
-Jeg unngår å provosere folk. Jeg prøver i stede å motivere. Man skal ha respekt for andre, og folk må få lov å si nei. Men jeg kan jo inspirere til å si ja… Og så må man kunne samarbeide.
Snø i ryggsekken
For Kåre har det i alle år vært fotball om sommeren og ski om vinteren. Det tradisjonsrike Tønnestulløpet er uløselig knyttet til navnet Kåre Langeland. Han var der fra starten, og drev gjennom arrangementet fra 1968 og i 20 strake år, uten opphold. Selv har han gått rennet hele 26 ganger og dermed flere enn noen andre. Førstkommende søndag går rennet for 30. gang, og dersom han ikke må ta oppgaven som speaker,  vil Kåre gå rennet i år også.
-Jeg husker de første årene da vi tråkket opp løypene på ski, og da var løypa lengre enn i dag. I snøfattige vintrer kjørte vi på snø med traktor, og noen av oss bar også snø i ryggsekk. I dag ville det nok blitt avlyst under slike forhold. Men en var jo full av ungdommelig pågangsmot.
-Det kan synes som du har en del av det ennå?
-Joda, men jeg er nok litt mer realist. Håper jeg. Men jeg har aldri hatt så mye å gjøre som etter at jeg ble pensjonist, smiler dugnadsmannen som setter stor pris på at bygda har fått nye innbyggere og ser gjerne at det kommer enda flere.
-Det har kommet mange flotte mennesker hit som gjør en stor innsats i idrettslaget, og vi har et kjempefint miljø. Og så har vi så flotte tomter her, lokker Hegja-patriot og ildsjel, Kåre Langeland.

Vi bare slutter oss til, og gratulerer en verdig vinner av Slusesliter’n 2010!

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok