Jubileum for hall-festen


Helgen IL’s fotballgruppe inviterer også denne høsten til ”fest på lokalet”, og håper idrettshallen på Ulefoss er fylt til trengsel når Åsmund Åmli Band inntar podiet lørdag 30. oktober.

10 ÅR MED HALLFEST: Vidar Høglid og Kristian Karlsen i Helgen IL, inviterer til ny fest i Ulefosshallen, lørdag 30.oktober.

Britt Eriksen
Det er i år 10 år siden Vidar Høglid og resten av styret i fotballgruppa tok initiativ til den første hallfesten som et dugnadsarrangement for fotballklubben i Helgja.
Viktigste inntektskilde
-Den gangen måtte vi stille et depositum på 70 000 kroner for å få finansiert bandet. Det var jo litt gambling siden vi ikke ante hvordan det ville slå an. Men det gikk over all forventning, og vi satt igjen med et overskudd på 75 000 kroner. Det var mye penger for oss, sier Vidar.
Siden da har festen i hallen blitt en årlig dugnad, og klubbens viktigste inntektskilde.
Nytte for alle
 -Fremdeles er dette litt gambling, det må vi innrømme. Men i løpet av disse årene har inntektene fra hallfesten blant annet gitt klubben økonomisk grunnlag til å holde i gang aktiviteter for de yngste, og betydd at vi har kunnet tilby rimelig medlemskap. Vi har hatt både to og tre lag i junioravdeling de siste årene. Men alle har nytt godt av disse inntektene, og vi har hatt penger på bok. Det er også investert i anlegget, og klubben har hatt bra utstyr, forteller Vidar og spillende trener Kristian Karlsen.
Maser etter fest
-Dette høres ut som lettjente penger?
-Det er det ikke! Skal vi se på timeplønna ville det vært mer lønnsomt å male hus! Men fordelen er at denne dugnaden er så komprimert i tid. Samtidig føler vi at vi bidrar til å gjøre noe for bygda. Etter hvert har vi jo også merket at folk forventer denne festen. I år hadde vi faktisk planer om å droppe den, men folk begynte å mase, og det var jo litt moro, så da lot vi oss overtale. Vi er rundt 50 stykker som står på for dette arrangementet, og heldigvis så har vi en veldig god dugnadsånd i Helgja, sier de to.
Spesielt viktig er det å nevne Arne Johan Rui, Roger Betten og Bjørn Erik Eik som har vært med i alle år, i tillegg til Vidar, forteller Kristian.  
Dansemusikk
I løpet av de 10 årene festen har blitt arrangert, er det ”de tre store”, innen festsjangeren, som har gått igjen. DDE, Hellbillies og Postgirobygget, i tillegg til Vassendgutane som besøkte Ulefoss i fjor.
-Nå håper vi folk også vil sette pris på Åsmund Åmli band, som kan det med å skape feststemn-ing. Vi holder oss dermed til den sjangeren vi opplever at folk vil ha. Her blir det musikk som alle kan danse til, sier Vidar og Kristian som har tro på at sjøl om ikke det blir DDE i år, så ”blir’e liv”, likevel…

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok