Eiriks (22) store dag

I dag har Eirik Stang (22) første dag på jobb som butikksjef, idet Kiwi Ulefoss åpner sitt nye praktbygg på Øra. Det gir samtidig 14 nye arbeidsplasser i kommunen.

Tor Espen Simonsen 

**Bilder og kommentarer fra åpningen nederst i saken. 

-Vi har flere yngre butikksjefer i Kiwi, men den yngste innenfor mitt system frem til nå er 27 år, forteller Reiulf Thorsen, regionsjef i Kiwi.

Starter som ryddehjelp
Fra og med i dag er Eirik Stang den aller yngste butikksjefen i Telemark, og den tredje yngste i hele Kiwi Norge, med 638 butikker.

-Kiwi satser på internrekruttering, og det å gi folk en mulighet til å gjøre karrière er viktig for oss. Vi har mange ansatte som kommer inn som ryddehjelper og vareplasserere som 15-16-åringer. I 22-årsalderen har de allerede vært i gamet i mange år, og hvis dette ligger for dem kan de godt ende som butikksjefer, forteller Thorsen.

LES  MYE MER: Her kan du lese denne ukes Kanalen - digitalt 

Raske avgjørelser
Unge Hr. Stang selv er mindre opptatt av aldersperspektivet, og har fokuset rettet mot selve åpningen. På innsiden av lokalet, der det hersker en form for «ordnet kaos» tirsdag ettermiddag, handler det meste om å løse praktiske utfordringer fortløpende. Intervjuet blir ustanselig avbrutt av håndverkere og butikkmedarbeidere som avkrever butikksjefen raske beslutninger.

-Jeg er mest spent på om alt fungerer som det skal, og om det kommer kunder, sier Eirik Stang om det som skal skje når Kiwi åpner dørene for publikum i dag.

-Du behøver ikke bekymre deg, kundene kommer, beroliger regionsjef i Kiwi, Reiulf Thorsen.

Ifølge regionsjefen er målet at matbutikken på Øra skal omsette for 45 millioner i løpet av 2017. Det er omtrent på linje med hva samme kjede kan vise til i Lunde og på Gvarv.

Til sammenligning omsatte Meny Ulefoss for 63 millioner i 2015, mens Coop Extra (Rimi) på Ulefoss lå på 45 millioner.

LES MER: Politikerne vil flytte Haugbygningen 

Hanke inn kunder
Konkurransen om matkundene på Ulefoss vil med andre ord hardne til ytterligere. Men det er ikke hele historien, om vi skal tro Reiulf Thorsen.

Nye kunder skal også komme til, som følge av den godt synlige beliggenheten langs riksveg 36. Kiwi er bokstavelig talt nødt til å hanke inn nye kunder fra gata.

-Beliggenhet og gode åpningstider er de viktigste betingelsene for å lykkes som Kiwi-butikk. Her blir det åpnet fra 07 til 23 mandag til lørdag, sier Thorsen.


Kassagutta: Kristian Stang, Marius Lindgren og Christian Johansen stod klare til å ta imot sine første kunder i dag.

Ni årsverk

Lista over interessante momenter og nyheter knyttet til dagens butikkåpning er lang.

Vi har derfor laget en kortversjon for leseren:

**Tomta og bygningene eies av investor Kjell Aage Verpe og Rune Soterud fra Bø, mens Thor Arnesen fra Ulefoss er hovedaksjonær i selve butikken. Arnesen eier også Meny Ulefoss.

** Byggearbeidene har kostet 25 millioner kroner, og representerer trolig den største investeringen innen varehandel i Nome siden Ulefoss Senteret i 1987.

** Eirik Stang (Thors sønn) blir en av landets yngste kjøpmenn. 22-åringen skal være butikksjef.

** Arkitekturen og utformingen av selve bygget er unik, og et resultat av lange prosesser i det politiske livet i Nome. De folkevalgte ønsket seg et signalbygg med fasade ut mot Norsjø. Det har de fått. Kiwi-kjeden har ingen andre bygg som ligner i sin portefølje.

** Kiwi Ulefoss gir 14 arbeidsplasser, tilsvarende ni årsverk.

Spent, men stoler på sine ansatte 
Mange fant veien til åpningen av Kiwibutikken på Ulefoss i dag. En stolt butikksjef, Eirik Stang, delte ut blomsterbuketter til de første gjestene, og smilte fra øre til øre (se bildet under).


Delte ut blomster: Butikksjef Eirik Stang delte ut blomster til kundene.

-Dette er veldig moro, og det kommer jo så mye folk, sa Stang.

Han var riktignok spent på mottakelsen fra kundene, men sier han stoler fullt og helt på sine ansatte.

-Vi har samlet en gjeng som jobber godt, så dette skal gå veldig bra.

-Har savna Kiwi


Imponert: Kunde Kathrine Myhren Jørgensen fra Ulefoss, var imponert over både bygget og den nye butikken (Foto: Hege Dorholt).

En av den nye butikkens aller første kunder ble Kathrine Myhren Jørgensen fra Ulefoss.

Hun var imponert over det hun så.

-Et kjempeflott bygg! Og så fin og oversiktlig butikk. Jeg har savnet en Kiwi-butikk på Ulefoss, og synes det er en fin kjede. Håper de gjør det bra, jeg skal i hvert fall handle her, smilte hun.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok