Båtbrann i Norsjø - vraket skal heves

Nødetatene rykket ut til brann i en fritidsbåt i Norsjø ved sekstiden tirsdag morgen. Det pågår nå søk i vannet ved den utbrente båten. Politiet ber om tips i saken, men anser det som lite sannsynlig at noen har kommet til skade.

Tor Espen Simonsen

Båten lå rett utenfor rasteplassen på Øra ved riksveg 36, ikke langt fra øya Torva. 

OPPDATERING kl 12.20: Politiet melder at Røde Kors nå bistår med strandsøk, men sier at arbeidet er i en avsluttende fase. I motsetning til tidligere meldinger skal vraket ligge dypt, og det er ikke kjent når eller hvordan restene av båten skal heves. Politiet vet ikke om det befant seg folk i båten da brannen startet. De vet heller ikke hvem som eier båten. Arbeidet beveger seg derfor over i en taktisk etterforskingsfase, opplyser politiets operasjonssentral.  

OPPDATERING: Et øyenvitne Kanalen har snakket med, forteller at han først observerte båten klokken 05.55. Da var det ikke brann i plastsnekka. Få minutter senere, cirka klokken 06.00, slo flammene opp av fartøyet og det ble observert hvit røyk. Vitnet så verken folk i båten eller i vannet, eller andre fartøyer i nærheten. 

Stor røykutvikling 
Brannen er nå slukket, men båten sank under slukningsarbeidet og planen er at vraket skal heves.

Søk og observasjoner fra øyenvitner tyder imidlertid på at det ikke skal ha kommet personer til skade. Dykkere jobber likevel fortsatt på stedet ved 09.00-tiden. 

Det var stor røykutvikling brannen var lett synlig for bilister på riksveg 36 i morgentimene. 

Btbrann innsatsleder Brd Fermestad HD bilde3
Bård Fjermestad

Søkte med helikopter 
Ved 08.30-tiden meldte øyenvitner at Seaking-helikopteret hadde forlatt området, søket i vannet pågår fortsatt.

Ifølge det innsatsleder Bård Fjermestad i politiet sier til Kanalen, fikk politiet opprinnelig informasjon om at det var observert personer i vannet rundt vraket.

Men etterforskingen tyder altså på at den utbrente båten har vært i slep etter en større båt. Politiet ber derfor om å få informasjon som kan avklare situasjonen. 

Politiet ber om at eventuelle tips ringes inn til telefon 02800.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok