-Kan vise at Ulefoss står på egne bein

Ulefoss Idetforum frir til folket for å skaffe penger til lyssettingen av Holla kirkeruin. -Nå kan ulefossingene vise at de kan stå på egne bein, sier Carl Thore Gunnerud.

Tor Espen Simonsen

Ideen med å lyssette de historiske restene etter middelalderkirken på Hollahøyden, er spektakulær.

Illustrasjonene til saken viser hvordan ruinen kan bli synliggjort etter mørkets frembrudd.

holla kirkeruin

Fikk stor gave
Men det koster flesk.

LES OGSÅ: Norsjø Golfpark feirer 15 år - og vil ha besøk av deg 

Prosjektet som etter planen skal stå klart til det lokale kirkejubileet i 2017, har en kostnadsramme på 1,80 millioner kroner. Idéforumet, som er en privat organisasjon, samarbeider med Nome kommune, Telemark fylkeskommune og riksantikvaren om realiseringen.

Som kjent skjenket Sparebankstiftelsen Holla og Lunde en gave på 1,0 million til prosjektet i våres. I tillegg legges det inn 200 tusen kroner i dugnadsarbeid som idéforumet selv står for.

Ulefoss ideforum Carl Thore Gunnerud
Ulefoss Idéforum: Her representert ved Carl Thore Gunnerud, Øystein  Haugen, Vidar Standeren og Øistein Fjellstad, jobber for å kaste lys over Hollaruinen

Giver-garanti
De resterende 600-700 tusen skal skaffes til veie gjennom søknader til en rekke stiftelser og institusjoner, samt sponsormidler og private gave.

Og det er det siste som nå er på trappene.

-Jobben frem mot nyttår vil bestå i få inn mest flest mulig kroner. Vi må i alle fall ha inn 600 tusen til. Lyssettingen er kostbar, og man kan ikke bare sette spaden i jorda hvor som helst på en gravplass og et verneverdig område. Vi håper derfor lokalbefolkningen er interessert i å bidra, sier Carl Thore Gunnerud.

LES OGSÅ: Bandak Lunde AS har fått nye, lokale eiere 

-Hvis noen vil gi, hvordan skal de da gå frem?
-De kan bare ta kontakt med meg, så vil de få oppgitt et kontonummer. Senere skal vi også ha stands nede i sentrum. Vi garanterer også at alle får pengene sine tilbake, dersom prosjektet skrinlegges.

Men Gunnerud og Ulefoss Idéforum setter sin lit til lokalbefolkningen og tror på realisering.

-Ulefossingene har sagt at de vil stå på egne bein, og nå har de en mulighet til å vise at de kan gjøre det. Folk kan bidra til å få gjennomført et prosjekt uten kommunale midler, som viser omverdenen at Nome og Ulefoss kan klare å få til ting, selv om vi står alene, sier Gunnerud.

Starter til våren
-Vi håper å komme i gang cirka 15. april, da må alle godkjenninger vis a vis fylkeskommunen og riksantikvaren være klare ved årsskiftet.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok