Oppdater deg på tre minutter

Her er seks nyheter du kanskje gikk glipp av dersom du ikke leste Kanalen denne uka.


Rånetreff
Det arrangeres rånetreff i Ulefoss sentrum lørdag 24. september. Arrangementet er en minnemarkering for Bjørn Thore Dahl (18) som omkom i en scooterulykke i mars. Det ventes storinnrykk av bilglade ungdommer.

Tvang
Fylkesmannen i Telemark anbefaler at Stortinget slås sammen Nome, Bø og Sauherad med tvang. Politikerne i Nome tar snart stilling til om saken skal behandles på nytt lokalet. Les mer her.

«Dagsing»
De ansatte gjennomfører nå dagtidsaksjoner – såkalt «dagsing» - på Ulefoss Jernværk. Det skjer etter at de lokale lønnsforhandlingene gikk i stampe. «Dagsing» innebærer redusert arbeidstid og redusert lønn.

Gudstjenester
Det er stadig færre som gjester kirkene i Nome, og nå vil det bli avholdt færre gudstjenester. Kuttet i tilbudet blir kraftigst i Holla og Helgen.

Kanaltrafikk
Telemarkskanalen har hatt en god sommer. Det meldes om flere passasjerer for alle de tre kanalrutebåtene, samt oppgang i fritidsbåttrafikken.

Fotball
Skades to damelag kjemper i toppen av sine respektive tabeller. Kanalen var med da 7’er-laget knuste naborival Skarphedin.

Artikkelen fortsetter under annonsen 
annonse utret

Og her er seks til:

-Skade tar imot USF til sesongens siste lokalderby fredag kveld. Ulefossingene vant 3-1 den 16. mai, og nå vil Skade ha revansje.

-Lunde-frisør Malin Dalen tok andreplassen i Trend Visions landsdekkende frisørkonkurranse. Samtidig ble Mailn’s Salong kåret til årets nykommer i Vox-kjeden.

-Egil Stokken blir direktør for forretningsutvikling i Cappelen-systemet, mens Birger Solberg blir ny konsernsjef.

-Viser ved kanalen inviterer til intimkonsert på Strengen brygge lørdag. Vidar Johnsen og Rune Sanden står på scenen.

-Erlend Hørte Jenssen ble nylig kåret til Nordisk mester i håndbak (venstre hånd).

-De kommunale ungdomsklubbene starter opp igjen aktiviteten etter sommerpausen.


Og her er seks fra forrige uke:
 

-Trang kommuneøkonomi og ROBEK-status kan medføre økt eiendomsskatt for innbyggerne i Nome.

-Trond og Elizabeth Bjørsland på Aaheim føler seg mobbet, og ber om fred. For én uke siden ble paret igjen utsatt for «aksjoner», da noen kastet egg på huset dere.

-Den nye vikarpresten i Lunde, Rune Rasmussen (58), beskriver seg selv som moderne. Han skal vikariere i Lunde og Flåbygd i ett år.

-En gruppe med interesse for lokalhistorien på Tyri kritiserer utkastet til ny kulturminneplan for Nome. Lunde-delen av kommunen får for liten plass, mener blant andre Vemund Lindgren.

-Helgen ILs Tønnnestulcup ble en suksess og trakk mellom 300 og 400 publikummere.

-Kanja Nome AS blir fusjonert med IDEA Kompetanse AS på Notodden.

annonse utret

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok