Streik ved Midt-Telemark Energi

Hold fryseboksen lukket hvis strømmen går! Streiken i energisektoren kan bli langvarig, varsler daglig leder i Midt-Telemark Energi (MTE), Jon Arne Mørch Jonassen. 19 ansatte ved MTE er tatt ut i streik. 

Tor Espen Simonsen 

Riksmekler Monica Hansen Nylund konstaterte i dag tidlig at meklingen mellom EL og IT Forbundet og KS Bedrift ikke førte frem.

Lokalt ved Midt-Telemark Energi AS er nå alle 19 ansatte som er organisert i El og IT Forbundet tatt ut i streiken. De berørte ansatte er kontor- og resepsjonsmedarbeidere, samt montører som jobber ute i feltet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen 
annonse utret

Liv og helse 
Det vil ikke bli gjort servicearbeid, reparasjoner eller vedlikehold så lenge streiken pågår.

I verste fall kan enkeltabonnenter som rammes av feil,  bli stående uten strøm i mange dager.

-Det gjøres bare unntak for liv og helse, dyrehelse og når feil kan medføre utilbørlig økonomiske konsekvenser for tredjepart, opplyser Mørch Jonassen.  

Unntak kan for eksempel gjelde husstander der det finnes medisinsk utstyr som dialysemaskiner eller pustemaskiner som går på strøm. 

MTEs beredskapsplan er satt ut i live og vaktordningen fungerer som normalt etter en lokal avtale mellom bedriften og de fagorganiserte. Det er nå dialog mellom selskapet og kommunene for å skaffe oversikt over hvor liv og helse kan stå på spill ved strømbrudd. 

Lukk fryseren 
For andre kunder vil altså feil i strømnettet kunne bli langvarig. 

-Det kan skje at enkeltkunder som faller ut, ikke får hjelp. Da er det viktig for eksempel å ikke åpne fryseren, som vil holde på kulden i tre-fire dager hvis den får stå urørt, sier Mørch Jonassen som anslår at streiken vil løpe over flere uker. 

-Jeg tror dette vil vare et par-tre uker, og at streiken blir trappet opp fortløpende, sier han. 

Det blir imidlertid ingen opptrapping ved MTE som er fullt rammet fra dag én. 

 Artikkelen fortsetter under annonsen 
annonse utret 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok