Nå går hun ned i lønn

Nome-ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (AP) foreslo selv, og fikk flertall for, å redusere sin egen lønn.

Tor Espen Simonsen

Det skjedde i torsdagens kommunestyremøte.

90 prosent av en stortingsrepresentant
Ordførerlønna i Nome har til nå vært fastsatt som 9G, noe som i dag vil si 830 tusen kroner. Den nye ordningen er anbefalt fra Kommunenes Sentralforbund (KS), og utgjør 90 prosent av lønnen som gis til stortingsrepresentanter.

Det nye reglementet innebærer at Bjørg Tveito Lundefaret reduserer sin lønn med rundt 17 tusen kroner i året. Også varaordfører Stig Kjeldal (H) og resten av de folkevalgte får mindre, ettersom deres godtgjørelser beregnes ut fra ordføreres lønn.

Ønsker ikke hyllest 
-Det står respekt av dette, og jeg vil minne om at forslaget kommer fra ordføreren selv, sa Stig Kjeldal. Han la til at den nye ordningen innebærer en harmonisering med praksis i nabokommunene.

-Jeg ønsker ikke noe hyllest for dette, da måtte jeg foreslått en mye større reduksjon. Poenget er at jeg ønsker en harmonisering med måten dette gjøres andre steder, sa ordføreren selv.

Lønnsreduksjonen ble enstemmig vedtatt.

Senere i møtet blir budsjett for 2017 vedtatt. Budsjettbehandlingen er preget av at Nome kommune har svært trang økonomi.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok