Årets bedrift og Årets nyetablerer i Nome

Telemark Kanalcamping er i vinden som aldri før, og nylig ble virksomheten hedret som Årets bedrift i Nome.

Tor Espen Simonsen

Ifølge juryen har Nome mange bedrifter med mellom 20 og 40 arbeidsplasser som hvert eneste år er gode kandidater til Årets bedrift.

-Derfor er det ekstra moro når vi kan hedre en av de mindre bedriftene. Telemark Kanalcamping har siden oppstarten i 2006 opplevd jevn vekst, og har hele tiden vært offensiv og satset på videreutvikling. Dette er en familiebedrift, der det jobbes både seint og tidlig, sa juryleder, ordfører Bjørg Tveito Lundefaret, da prisen ble delt ut.

Økt handel
Juryen la videre vekt på at selv en liten bedrift, med få ansatte, kan gi store ringvirkninger for resten av næringslivet i et område.

-Handelsstanden i Lunde er veldig tydelig på at de som kommer og overnatter på kanalcampingen i veldig stor grad bidrar til økt handel. Juryen er imponert over å se at Erling og Sølvi Skoe hele tiden arbeider med å utvide anlegget, fortsatte Tveito Lundefaret.

Resepsjonsbygg
Erling Skoe takket for prisen, og opplyste at det nylig er etablert 57 nye plasser, og at besøkstallet fortsetter å øke. Nå står et nytt område på 30 mål klart til å utvides, og det arbeides med å få på plass et nytt og moderne resepsjonsbygg og sanitæranlegg.

Bobil-bonanza
Det var i 2015-sesongen at besøkstallene virkelig tok av, særlig som følge av at lundebedriften har fått et godt rykte i det raskt voksende bobilmarkedet. Regnskapet viser at omsetningen steg fra 1,7 millioner i 2014 til over 3,1 millioner i 2015.

Ifølge Skoe har den gode trenden holdt seg også i år, og eierne utvider parken fortløpende for å øke kapasiteten. Veksten i overnattingsdøgn spratt opp fra 10 tusen til 18 tusen fra 2014 til 2015.
-Utviklingen har fortsatt i positiv retning, selv om det prosentvis er i ferd med å flate noe ut, sier Erling Skoe til Kanalen.

I 2016 hadde kanalcampingen cirka 45 tusen gjester.

-Vi har stort sett besøk av par, og i snitt er det 2,5 besøkende per gjestedøgn, opplyser Skoe.

Bedriften har i dag cirka 13 medarbeidere, hvorav tre faste og resten sesongearbeidere.


Ulefoss Skap ble Årets nyetablerer

SKAPER VEKST: Frode Kongsgård og Jan Ivar Slåttedalen fra Ulefoss Skap AS tok imot utmerkelsen som Årets nyetablerer 2016 i Nome.

Ulefoss Skap AS ble kåret til Årets nyetablerer 2016 i Nome.


Tor Espen Simonsen

Ifølge juryen var det i år rekordmange gode kandidater til prisen. Men avgjørelsen om å kåre Ulefoss skap AS skal ha vært enstemmig.

Ønsker å satse
Juryen er sammensatt av representanter fra kommunen, Sparebank1 Telemark, Nome Investeringsselskap og Midt-Telemark Næringsutvikling (MTNU).

-Vi mistet over 20 arbeidsplasser da Istrail AS valgte å legge ned fabrikken på Ulefoss. Det var derfor svært gledelig at ansatte brettet opp armene og nektet å gi opp. Ulefoss Skap har blitt en solskinnshistorie, med dyktige folk som ønsker å satse, sa ordfører og juryleder Bjørg Tveito Lundefaret da prisen ble delt ut på næringslivets julefrokost før helgen.

Prisen består av hederlig omtale, diplom en sjekk på 10 tusen kroner fra Sparebank1 Telemark.

Tror på løft
Ulefoss Skap AS er leverandør av påbygg til lastebiler i alle typer og størrelser, og leverer tjenester til både privat- og bedriftsmarkedet. Bedriften har nå ni ansatte og håper satsingen på en ny type skap til 3,5-tonns lastebiler vil gi et ytterligere løft i 2017.

Jobber fletta av seg
-Vi leverer over hele landet, men er spesielt fornøyd med at vi har mange lokale kunder, både i Grenland, Midt-Telemark og Nome, sa daglig leder Frode Kongsgård. Han takket også de som har gitt bistand i etableringsfasen.

-Vi kloret på døra til Bjørn Jenssen og Anders Skipenes som gjorde det mulig for oss å starte opp i lokalene og overta varelageret. NAV Nome har vært fantastiske, sa Kongsgård, som skryter av sine ansatte:

-De kommer på jobb hver dag og jobber «fletta av seg» for å få dette til.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok