Denne trioen trener Skades A-lag

Skade fotball har nå et nytt trenerteam for Alaget på plass etter at Mats Trevland sluttet før jul. –Vi har rekruttert fra egne rekker og er veldig fornøyd med teamet, sier leder i fotballgruppa, Inge Gregersen. 

Hege Dorholt

Tor Stavsholt, Dardan Smaili og Marius Saga skal sammen utgjøre et trenerteam for Skades A-stall denne sesongen. De to sistnevnte blir spillende trenere mens den gamle traveren Stavsholt, skal styre skuta fra sidelinjen.

-Laget viser en vanvittig innsats på trening, så dette skal bli moro, konstaterer Tor.

Tynn spillerstall
Trenerteamet har trua på at Skade skal klare å bite fra seg, i det som tegner til å bli en krevende sesong. Men ingen av dem legger skjul på at laget har sine utfordringer. Siden i fjor har stallen blitt fem-seks spillere fattigere og med et generasjonsskifte i emning er det få seniorspillere å ta av.

-Vi håper å rekruttere et par, tre nye spillere her i Midt-Telemark og flere av de unge er på vei opp, bedyrer Stavsholt.

-Men det er helt klart en utfordring at stallen er tynn, medgir han.

Videre skryter han av sine medtrenere og mener de tilfører kompetanse på trening.

-Jeg hadde aldri sagt ja til å trene A-laget uten de, men dette har jeg trua på.

Må trene godt
Dardan Smaili (23) fra Bø, går inn i sin tredje sesong for Skade og har spill i både andre- og tredjedivisjon bak seg. Til daglig jobber han som byggkonsulent, men i fritiden er det fotballen som gjelder.

-Dette blir spennende og jeg synes det er en fin gjeng i laget nå. Jeg har ikke så lang trenererfaring, men gleder meg til å jobbe i teamet, sier han.

Lundegutten Marius Saga (25) er for tiden arbeidsledig, og er dermed klar for å gi alt for Skade både på og utenfor banen. Dette er hans femte sesong på Skades A-lag.

-Sesongen blir hard, men jeg mener laget er fullt på høyde til å kunne bite godt fra seg. Vi må trene godt, for på dette nivået er det ikke ferdighetene som er viktigst men utholdenhet og styrke, mener han.

USF skal bekjempes
Trenertrioen er enige om at sesongen blir ekstra spennende når tre Midt-Telemark-lag skal møtes i samme divisjon (USF, Skade og Skarphedin). Og ett mål er klokkende klart.

-Det kommer til å bli jevnt, men vi skal vinne begge kampene mot Ulefoss og vi skal holde de bak oss på tabellen, smiler Marius Saga.

Lokaloppgjørene blir helt klart et høydepunkt, og aller helst ville Skade tatt imot Ulefoss på det nye anlegget på Kåsa.

-Men det blir neppe spilt noen kamper der på vårsesongen, så hjemmekampen mot USF blir her på Ajertangen, sier Stavsholt.

-Dessuten må vi jo finne et bedre lag til åpningskampen på Kåsa, legger han til som et ekstra spart til erkerivalene.

Og tøft blir det helt klart for begge Nome-lagene. I tillegg til at sterke lag som Skarphedin rykket ned til 4. divisjon i fjor, rykket ingen lag opp fra 4. divisjon i 2016 (pga. omlegging av divsjonene). Så gjenstår det å se om Skade og Ulefoss kan klore seg fast.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok