Årets Sluserock: Rølp, russe-pop og kalas

Sluserock-programmet er klart. Blant de fem artistene som skal stå på scenen i Sluseamfiet lørdag 3. juni er Julie Bergan trolig det største navnet. Men det spørs om ikke Freddy Kalas og Staysman & Lazz får mest oppmerksomhet likevel.

Tor Espen Simonsen

Årets booking kan derfor oppsummeres som russe-pop, rølp og kalas.

Marcus og Martinus
Sluserock er landets nest største rusfrie musikkfestival og arrangeres under mottoet Rocka & Rusfri. Publikumstallet har de siste årene ligget mellom 3000 og 4000, og en stor gruppe kommer via Sommarlandcup i Bø.

I jubileumsåret 2016 slo arrangøren på stortromma og skaffet fenomenet Marcus og Martinus til Lunde - noe som også gav rekordbesøk.


Staysman & Lazz

Exit Atle
Festivalen har i år hatt et artistbudsjett på rundt 600 tusen kroner, og til noens skuffelse blir det altså ikke noe gjensyn med tenåringsidolene. Et annet trekkplaster er også byttet ut.

Tidligere konferansier Atle Pettersen, blir denne gangen erstattet av Stian Thorbjørnsen - bedre kjent som Staysman i Staysman & Lazz som altså opptrer samme kveld. Tjukkasen slo seg opprinnelig opp og frem via Paradise hotel, men har bitt seg fast i kjendisverden ved hjelp av rølpete sangtekster tonesatt som «russe-pop».

Drekk deg til møkkamann
Arrangøren av Norway cup fikk i 2015 kritikk for å ha booket Staysmann & Lazz, og flere foreldre mente da at innholdet i musikken var upassende for barn. I en av duoens mest kjente låter, «En godt stekt pizza», heter det:

Rah-rah alle mann, ta med deg blandevann
Og drekk deg til møkkamann

Et av de andre trekkplastrene ved årets Sluserock er nok Katastrofe, som har markert seg med låten Maria, der det heter

«Vi slang oss inn i taxi'n; Å hue gikk i backspin;
Så skjenka du meg full på akkevitt».Freddy Kalas

Største navn
Freddy Kalas er kanskje den mest fornemme blant all den nye partymusikken i Norge om dagen. I hans hit «Pinne for landet» handler det også om å drikke. Kalas står nok likevel for en mer radiovennlig musikk, uten de mest plumpe hintene til grovheter og rølp.

På den langt mer stuerene siden varter Sluserock i år opp med Skiens-jenta Julie Bergan, som yter respekt for sitt talent som låtskriver. 22-åringen har rukket å oppnå nærmere 90 millioner avspillinger av sine låter på de største strømmetjenestene. I fjor sommer fulgte Bergan opp hitsinglene «All Hours» og «I Kinda Like It» med «Arigato».

Sistnevnte fikk høy rotasjon hos norske radiostasjoner og klatret til topps på hitlistene.


Julie Bergan

Bergan er i vinden som aldri før, særlig etter at hun har hatt suksess som oppvarmer for Justin Bieber. Jenta fra Skien er derfor det soleklart største navnet under årets festival – selv om gutta i rølpeheatet kanskje får mest oppmerksomhet.

Jesper Jenset (19) er mer av et ubeskrevet blad i denne sammenheng. Men han gjorde seg bemerket med sin særegne stemme da han deltok i Idol. Han er nok også, slik arrangøren selv omtaler i sin pressemelding «mange ungpikers drøm». Det forventes nemlig høy hylefaktor på årets Sluserock når Jesper går på scenen. Hans siste singel «High» ble Jesper sitt store gjennombrudd. Låten har allerede over ni millioner streams på Spotify.


Jesper Jenset

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok