Gründer-duo starter kafé

Ulefoss skal få ny kafé med baristamaskin, ferske smørbrød, kaker, milkshake og uteservering. Det lover innehaverne Solbjørg Holter og Benedikte Karlsen. -Er dere klare, nå skjer det Ulefoss, stråler damene.

Tor Espen Simonsen

Ulefoss Smakeverk åpner dørene i løpet av februar, og skal holde til inne på Ulefoss Senteret – i lokalene som i dag benyttes som «kaffekrok».

I det 75 kvadratmeter store rommet blir det kjøkken, serveringsdisk og sittegrupper, samt sofaer langs veggene, til rundt 40 personer.

-Vi lover friske farger og en lun atmosfære, sier Benedikte Karlsen som har lang erfaring fra serveringsbransjen – og som selv er utdannet kokk. Karlsen skal være daglig leder, men begge gründerdamene skal jobbe i kafeen.

-Ingen av oss kommer til å tjene oss rike på dette, og vi ser på dette som sosialt entreprenørskap. Samtidig skaper vi våre egne arbeidsplasser, sier Holter som er kjent blant annet fra korpsbevegelsen, handelsstanden og den nye nærmiljøsentralen.

«Smakeverket» legger også opp til et tett samarbeid med Nome Nærmiljøsentral, og håper å dra i gang felles aktiviteter, samt tilby hjelp for enkelte som har behov for arbeidstrening via kafeen.

Kule-is og sandwich
Forbausende mange detaljer er allerede på plass, og arbeidet med å ominnrede lokalet starter i slutten av denne uka. Inventar og utstyr er kjøpt inn, og menyen er så godt som snekret - med noen forbehold.

-Vi skal ha baristamaskin med god kaffe, og vi kommer til å ha fokus på kule-is, milkshake, vafler, rørte jordbær og diverse påsmurt mat; som sandwich med kylling og aioli. Det blir kvalitetsmat, og vi skal ha et lunsjtilbud som folk blir mette av, basert på fersk og kortreist mat, sier Karlsen.

Innehaverne understreker imidlertid at de tar noen viktige forbehold: Holter og Karlsen ønsker nemlig å legge uhyre stor vekt på å lytte til kundene. Derfor kan både meny, åpningstider og konsept bli omformet og tilpasset underveis.

-Vi håper ulefossingene kommer til oss og forteller hva de mener, så skal vi legge fullt fokus på service og være tilpasningsdyktige.

Lover uteservering
Solbjørg Holter har flere ganger gjort seg bemerket som en sterk talskvinne for utvikling og økt trivsel i sentrum av Trillebårbyen. Nå har hun virkelig tatt skjeen i egen hånd - og satset oppsparte midler.

-Ønsket er helt klart å bidra til at flere kommer ut i arbeid i samarbeid med nærmiljøsentralen, og ikke minst å gjøre noe med attraktiviteten i sentrum. Derfor lover vi også at det blir uteservering – og utemøblementet er allerede kjøpt inn. Vi jobber med hvor dette skal plassere og hvordan det skal løses. Men det blir uteservering, sier Holter.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok