Moderne satsing på skogsbrukslinjen

Nome videregående skole, avdeling Søve, har nå investert drøye 1,5 millioner i skogbrukslinjen. En helt ny skogsmaskinsimulator er på plass, men også en lastbærer vil ankomme i løpet av februar.

Kristian Karlsen

Dataspill er ikke bare forbeholdt fritiden for elevene på skogbrukslinjen på Søve. Nå har skolen, i samarbeid med næringslivet, gått til innkjøp av en avansert skogsmaskinsimulator til 700 tusen kroner.

Simulatoren gir en naturtro og realistisk opplæring av hvordan en skogbruksmaskin opereres ute i terrenget.

Her kan elevene prøve seg på oppgaver de vil møte i det praktiske liv og lære seg å kjøre maskiner uten at så mye som en dråpe diesel blir brukt.

Stort læringsutbytte
Kontakt- og faglærer Eirik Jensen er stolt av den nye simulatoren som han mener gir elevene stort læringsutbytte.

-Dette er så nært virkeligheten som det går an å komme, der brukeren får den samme følelsen som å sitte i en ekte maskin. Så kan vi legge inn ulike ferdighetsnivåer og programmer som er individuelt tilpasset hver enkelt elev, sier Jensen.

Den nye datamaskinen er så populær at elevene ved skolen også bruker den på kveldstid. Da går det mye på konkurranser dem i mellom om hvem som kan være raskest gjennom løypene.

Fullfinansiert av skognæringen
Studierektor Atle Rød forteller at innkjøpet ikke hadde vært mulig uten bistand fra det skogbaserte næringslivet som har fullfinansiert prosjektet.

-Her har skognæringen i Telemark virkelig tatt ansvar og sett hvor viktig dette er for både utvikling og rekruttering til skogbrukslinjen. Vi har i dag ni elever i klassen, men plass til 15. Andre som allerede er i næringen vil også få bruk for simulatoren til kurs og lignende, sier studierektor Rød.

Lastbærer til 800 tusen
Han legger til at innkjøpet av en ny lastbærer også vil gi linjen et løft. En lastbærer er en maskin som samler inn tømmerstokker fra et hogstfelt med kran og henger. Maskinen som kommer til skolen nå i februar har en verdi på 800 tusen kroner.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok