Går av med pensjon - Nome må finne ny kommunedirektør

Rådmann i Nome gjennom 16 år, Bjørn G. Andersen (64), har varslet at han går av med pensjon 1. september 2020. Tor Espen Simonsen 

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Andersen avvikler ferie i forkant av sluttdatoen, og kommunen vil i praksis stå uten kommunedirektør (rådmann) fra 1. juli neste år. 

Formannskapet diskuterte torsdag hvordan rekrutteringen av ny rådmann skal gjøres. 

Personalsjef Pål Vik la frem en skisse til mulig fremdrift, der han blant annet viste til hvordan Skien kommune har planer om å gjennomføre den samme prosessen. 

Det vurderes å bruke eksterne rekrutteringsbyråer. 

Til syvende og sist er det kommunestyret som ansetter i slike saker. 

Abonner på Kanalen: Det koster 75 kroner i måneden

Fikk ny tittel etter 16 år
Andersen fikk nylig ny stillingstittel, da rådmanns-begrepet ble byttet ut med kommunedirektør. Da sa han dette til kommunestyret:

- Da jeg startet, lovet jeg meg selv at jeg i hvert fall ikke skulle bli sittende like lenge som min forgjenger Per Bjørn Solvang. Men hvis vi tar med at Per Bjørn hadde to års permisjon midt i sin periode, har jeg faktisk sittet lenger nå, sa Andersen som altså har hatt samme jobb i 16 år (sammenhengende).

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Dette gjør han
Hvis noen lurer på hva en kommunedirektør gjør, kan det være greit å titte på den gamle kommuneloven. Den sier nemlig at alle kommuner og fylkeskommuner skal ansette en administrasjonssjef. I korte trekk er det det Bjørn G. Andersen er; en administrasjonssjef (direktør) som leder staben på rådhuset og har ansvaret med å legge frem saker for kommunestyret – og gjennomføre de vedtak som fattes av politikerne.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok