Nome vant anbudet – nå blir det ny drift på Dagsrud

UDI har slår fast at Nome statlige mottak vant anbudskonkurransen om en ny 10-årsavtale. Det blir ny drift på Dagsrud. 


Tor Espen Simonsen

Det bekrefter en svært lettet og glad ordfører Bjørg Tveito Lundefaret overfor Kanalen.

- Utrolig flott å høre
Avtalen om ny mottaksdrift har en varighet på 10 år, og vil bidra til forutsigbarhet og trygghet rundt driften på Dagsrud.

- Det var utrolig flott å høre, og en veldig god nyhet akkurat når vi trenge det som mest, jubler Tveito Lundefaret. Politikerne i Nome står midt i en vanskelig prosess med økonomiske nedskjæringer, ikke minst på grunn av usikkerheten rundt mottaket.

Lokalsamfunnet i Nome reagerte sterkt på UDIs nedleggelse av Nome statlige mottak da nyheten sprakk i Kanalen for syv måneders siden, og viste et stort engasjement i saken. Blant annet ble det avholdt en omfattende protestaksjon på Dagsrud der flere 100 gikk i fakkeltog.

Se bildekarusell fra protesten her 

Bra for skoler, barnehager, kollektiv og næring
Etter planen skal den nye driften starte opp 1. juli, men datoen er usikker på grunn av koronapandemien. Eksisterende mottak har fått midlertidig driftsutvidelser for å unngå å flytte på beboerne i denne kritiske fasen.Akkurat når driften kan gjenopptas er derfor usikkert. Men det er naturlig å tenke seg at det vil skje før skolestart til høsten.
- Både oppstart og antall beboere må vi komme tilbake til, det viktigste er at vi har fått avtalen på pass, og at vi kan forholde oss til denne i årene fremover, sier Nome-ordføreren.

- Jeg noterer meg at UDI uttryket glede over at nettopp Nome vant frem. Det viser igjen at vi klarer å lage et veldig godt produkt, legger hun til. 

- Hva betyr dette konkret for Nome kommune og Nome-samfunnet?

- Det betyr veldig mye. Jeg var på Dagsrud for kort tid siden, og det var forferdige å se de tomme husa. Nå får vi fylt opp med liv og røre og glade folk. For de ansatte betyr dette selvsagt også mye, og det betyr en god del for kommunens økonomi. Mottaksdrift kommer ikke til å bli noen gullgruve, men det vil likevel skape aktivitet, også for barnehager, skoler, kollektivtrafikken og lokalt næringsliv. Vi vet også at Nome gir et veldig godt tilbud til beboerne, og at det finnes et stort apparat ute i frivilligheten.

Kronet med seier
- Jeg må også rette en takk til alle de som har vist sin støtte. At lokalsamfunnet har hatt et slikt engasjement har selvsagt vært viktig, og dette viser at vi får betalt for å bry oss. Så takk til alle, sier Tveito Lundefaret.


Kanalen 31. oktober 2019

Nome kommune har tapt mye på at mottaket har vært stengt, og må dessuten belage seg på lavere inntekter fra mottaksdriften i årene fremover. Dette er også bakgrunnen for at svømmebassenget på Dagsrud er foreslått nedlagt.

- Er denne nyheten med på å redde bassenget, Bjørg?

- Det er litt tidlig å si, siden vi ikke er ferdig med å behandle saken. Men ingen har lyst til å legge ned bassenget, og vi ser på alternativer. Det at vi får på plass mottaksdriften må tolkes positivt også for muligheten til å opprettholde bassenget.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok