Tungt bevæpnet politi aksjonerte fra Ulefoss

En tungt bevæpnet politistyrke aksjonerte fra Ulefoss brygge onsdag ettermiddag, med støtte fra politihelikopter. 


Tor Espen Simonsen 

Det var rett før klokken 15.00 onsdag ettermiddag at syv politibiler, båt, rundt 10 betjenter og politihund ankom Ulefoss brygge. Senere fikk gruppen støtte fra politihelikopteret, som ble boret av to tungt bevæpnede tjenestemenn. Kanalen så at betjentene som gikk om bord var utstyrt med både skuddsikker vest, pistoler og gevær. 

Målet skal ha vært å pågripe en person på øya Munken i Norsjø. Rundt en time etter ankomst Ulefoss brygge rettet politibåten kurs sørover. En halvtime senere lettet også helikopteret og kjørte samme vei. 

Helikopteret returnerte til Ulefoss rett før klokken 16.50Skulle pågripes 
 
Politiet la lokk på operasjonen, og henstilte pressen om å ikke rapportere underveis.

Etter det Kanalen forstår har det bakgrunn i at vedkommende som skulle pågripes ikke var kjent med aksjonen på forhånd. Det samlet seg imidlertid mye folk på brygga og mange skuelystne oppfattet nok at politiet var på skarpt oppdrag. Ikke minst vekket helikopteret oppsikt, da det landet inne på Ulefos Jernværks område. 

Politiet opplyser på Twitter at det er pågrepet en person. Vedkommende ble pågrepet på ei øy ute i Norsjø, heter det fra politiet. 

Mannen som er pågrepet er i begynnelsen av 30-årene og bosatt i Skien. Bakgrunnen for beslutningen om å gripe mannen er relatert til saken hvor det ble løsnet skudd i Munkelia i Skien onsdag 14. april. I forbindelse med dagens aksjon kom politiet også over en annen mann som det var beslutning om pågripelse på, i en annen sak. Han er i slutten av 20-årene og bosatt i Porsgrunn.
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok