Nye smittetilfeller knyttet til samme sak

Denne uke ble det registrert ytterligere to nye koronatilfeller i Nome. Det dreier seg om smitte innenfor samme gruppe hvor det ble rapportert sykdomstilfeller i forrige uke. Utviklingen fremstår derfor som udramatisk og oversiktlig for helseetaten.


Tor Espen Simonsen

Det totale antallet positive korona-prøver i Nome ligger nå på syv, men minst to av disse er allerede erklært som friske.

Kanalen skrev nylig at to personer i samme husstand har fått påvist smitte etter en Oslo-tur, og at flere personer i ettertid ble satt i karantene som følge av nærkontakt med disse.

To personer i denne gruppen har nå avlagt positiv prøve for Covid19-viruset. Det er altså snakk om samme smittekjede, i en gruppe hvor det er foretatt smittesporing og satt inn tiltak.

- Dette er veldig udramatisk, sier ordfører Bjørg Tveito Lundefaret til Kanalen, med henvisning både til at de smittede allerede var i karantene, at de er godt ivaretatt, samt at de rammede fremstår som friske og symptomfrie.

Kanalen velger å ikke oppgi flere detaljer rundt personene som er smittet, av hensyn til deres identitet.Skal teste mange
De neste ukene skal Nome kommune trappe opp testingen av befolkningen. Et nasjonalt måltall tilsier at Nome skal bygge kapasitet til å teste rundt 300 innbyggere i uka. Samtidig er også kriteriene for hvem som skal testes utvidet.

Det er åpnet for å teste alle som har luftveissymptomer for Covid-19. I Nome skjer testing foreløpig etter avtale med fastlege og ved stor pågang vil de som er i risikogruppene prioriteres først.

Folkehelseinstituttet anbefaler denne prioriteringen for personer som har akutt luftveisinfeksjon som har feber, hoste eller tungpustethet, eller som lege mistenker har covid-19, og som er:

- Pasient med behov for innleggelse.
- Pasient/beboer i sykehjem eller annen helseinstitusjon.
- Ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid.
- Person over 65 år, eller voksen med underliggende sykdom.
- Person som er i karantene på grunn av nærkontakt til et bekreftet tilfelle av covid-19, eller etter reise.
- Ansatt, barn eller elev i gjenåpnet barnehage, skole eller skolefritidsordning.
Ny kategori: Andre med mistenkt covid-19.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok