Padlere i medvind


I sterk medvind la rundt 20 padlere ut fra Notodden og over Heddalsvannet, søndag formiddag. Et par timer senere skled førstemann over målstreken i Akkerhaugbukta.

VINNER: Første padler over målstreken var Helge Olaf Bergmann fra Arendal. – Svært overraskende, smilte den fjorårsfeske padleren som padlet Telemarkskanalen for første gang.

Tekst/foto: Britt Eriksen
Til sammen 30 deltakere, hvorav 20 i den tøffeste løypa, 22 kilometer fra Notodden til Akkerhaugen, ble status for den første Telemarkspadler’n på fem år. Det syntes arrangørene var storveis.

Mange fra byen
-Vi er kjempefornøyde, sier en strålende blid padlesjef, Tine Raisbæk, som ikke hadde ventet det helt store innrykket dette året.
-Og jeg er ekstra fornøyd med at så mange padlere fra de større byene har funnet veien hit opp til Telemarkskanalen. Her har vi folk både fra Arendal, Fredrikstad og Grenland. Det er veldig bra, smiler hun.

Padleinteressen øker
Sammen med en ivrig tropp padleentusiaster som de siste par årene har hatt ukentlige turer på vassdragene i Midt-Telemark, har de gjenreist padleløpet som ble arrangert for første gang for 10 år siden. Grunnet laber interesse de siste gangene, ble det imidlertid slutt i 2005. Men nå har man altså valgt å satse på nytt, i en tid da kano og kajakkinteressen er på sterk vei oppover i befolkningen.

Fersk vinner
Første padler over den flytende målstreken ved Norsjø Ferieland, var Helge Olaf Bergmann fra Arendal. Han var bare en av mange som tok de siste padletakene inn til muntre kommentarer fra speaker Arne Petter Akseth.
-Det var min første seier noensinne, smilte sørlendingen som padlet Telemarkskanalen for første gang., og synes turen hadde vært veldig fin.
-Det var en flott tur, selv om bølgehøyden ut fra Notodden til tider var skummelt kraftig, innrømmer den nokså ferske padleren.
-Jeg begynte å padle så sent som i fjor sommer, så dette var veldig uventet, smiler han.
Han kunne dermed innkassere premien på 2500 kroner, for seieren i sin klasse.
Tilsvarende premie vanket på hver distanse, for herrer og kvinner. Det var imidlertid bare tre kvinner som stilte i årets løp. Premiene var for øvrig sponset av Holla og Lunde sparebank.

Padleinteressert prest
En av medhjelperne til arrangementet var Berit Bjørnerud, til daglig prest i Sauherad og selv ivrig padler.
-Jeg skulle gjerne ha deltatt, men dessverre havnet løpet midt i arbeidstida, smiler den sporty presten. Hun sto parat for å hjelpe padlerne med å bære opp kajakkene etter hvert som de kom i land.
-Hva fikk deg padleinteressert?
-Jeg begynte med padling etter å ha fått en ryggskade, og har tro på at det er bra trening. Nå har jeg holdt på i tre sesonger, forteller hun.
Midt-Telemark padlegruppe som har sitt møtelokale i underetasjen på Kiwi, padler hver torsdag med utgangspunktet Farstad i Gvarvelva.
-Vi er rundt 15 som er med, men ikke de samme hver gang. Noen er faste, andre slenger innom. Som i en annen menighet, sier presten med glimt i øyet.
-Nå håper vi å få etablert en padleklubb, kan hun fortelle, og oppfordrer folk til å ta turen innom Facebook for mer informasjon.

{phocagallery view=category|categoryid=36|limitstart=0|limitcount=0|displayname=0}

 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok