Festdag i eplebygda


Små og store, tilreisende og bygdefolk, arrangører og prisvinnere, utstillere og kremmere. Alle storkoste seg på Norsk Eplefest.

GULLEPLE-ONKEL: Stein Are Hansen, verdensmester i blomsterdekorering og Årets Gulleple-vinner på Norsk Eplefest 2010, tok seg god tid til gulljentene sine, niesene Isolde og Ilen.Torunn Irene Rugaas
Gvarvs hovedgate var pyntet til fest med flotte dekorasjoner kreert av elever ved blomsterdekorlinja ved Lunde videregående. Folk strømmet på og det dannet seg raskt kø ved de mange salgsbodene. Den sure vinden tidlig på dagen gjorde sitt til at mange besøkte boden til Tanja Andersen.
- Salget går bra. Folk fryser og kjøper både varme luer og vanter i tovet ull. Det fantes saktens andre måter å holde varmen på, som for eksempel å herje i høyet. Mens en gjeng gutter drev og halmdynket hverandre, fant andre det passende å male på t-skjorter. Ved standen til Redd Barna vaiet flotte og nymalte t-skjorter fra tørkesnora.

Botanisk villmann
Fra scenen skapte Eplebandet fullt trøkk og fikk publikum til å rocke med på flere sanger. Eplesangen ble fremført med solid sanghjelp av sjarmerende eplebarn fra hele bygda og høstet stor applaus fra et begeistret publikum. Kjell Hellstrøm ble hyllet som Årets eplekunstner, før Audny Simonsen presenterte Årets Gulleple-vinner, Stein Are Hansen.
- Jeg er en botanisk villmann og har alltid likt å leke med naturen. Vi har jo alle et forhold til blomster. Prisen betyr veldig mye både for meg og bransjen og jeg er veldig takknemlig over å bli tildelt denne, smilte den nybakte verdensmesteren i blomsterdekorering.

Ponnyridning og loddsalg
Tombola, ponnyridning og fiske i andedam var populære aktiviteter for de yngste. Blide ansikter bak en voksen godtepose vitnet om her hadde lykken stått dem bi. Når sulten gnog i tarmene var vegen til maten kort. Liflig duft pirret nesebor og fikk smaksløkene til å hige etter retter som fiskeburgere, eplekake, vafler, sveler og pølser. Som vanlig var det nok av muligheter å bruke penger på. Tradisjonen tro ble epletavla, laget av kreative elever fra Sagavoll, avduket. Årets Eplefest er historie, men de flotte dekorasjonene langs veien gjør at vi kan fortsatt nyte den i lang, lang tid fremover.

{phocagallery view=category|categoryid=38|limitstart=0|limitcount=0|displayname=0}

 

 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok