Kompisklubb - ukas høydepunkt


Endelig er det torsdag. Klokken er passert 18.00 og sakte, men sikkert fylles klubblokalene på Verket med glade, forventningsfulle og sultne medlemmer.

HARRYTUR: - Jeg gleder meg så til maten på klubben at jeg venter hele dagen med å spise, sier Gro Elin Eklund (til høyre) og forteller nabobordet at hun nettopp har vært i Sverige. - Ho har vært på sånn Harrytur, vet du, ler Aud Larsen og skryter maten opp i skyene. Begge er de enig om at maten er én god grunn til at de besøker klubben hver torsdag. - Men vi holder oss unna dansegolvet, legger Gro Elin til.   
 
Torunn Irene Rugaas
- Mat er viktig, sier klubbpappa Jostein Gaaserud. Bak disken har Xhedie, Hanne og Ragnhild skrudd tempoet opp på maks for å holde tritt med køen. Mens maten nytes høres kun dempet prat rundt småbordene. Så stiger volumet. Magen er mett og det er på tide å dele siste ukens små og store hendelser med en kamerat eller venninne.
- Kompis er en kommunalt tilrettelagt fritidsklubb for mennesker med bistandsbehov og er et populært sted å tilbringe torsdagskvelden. Vi holder til på Verket i Pilerødvegen, hvor medlemmene har en rekke aktiviteter å velge i. Inniblant arrangerer vi utflukter og kurs og rett som det er går turen til Klosterskogen travbane. Der er vi blitt tatt i mot på den beste måte og i høst fikk vi til og med et løp oppkalt etter oss. Flere av gjengen her var med nedover og det var veldig stas å få dele ut seiersdekken til vinnerhesten, samt gavepremie til kusken, forteller Gaaserud.

 

 

 

 

 

 

 

 

SOSIALT: - Det beste med klubben er musikken, dansen og maten. Jeg danser jeg, men det er ikke så mange på dansegolvet. Klubben gjør deg sosial. Her er det mange å prate med. Her er det bra. Ta bilde av meg nå, smiler Lars Døvle, klar til å innta en solid porsjon med pølse og potetmos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBSERVERER: Fra sofagruppen midt i rommet har Ingrid Bastiansen den hele og fulle oversikt over lokalet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I TRAPPA: - Jeg er på klubben hver torsdag og da prater jeg med de andre som er her. På onsdag har Nome- Swingen øving. Hva jeg spiller? Bass, svarer Ragnar Torbjørnsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DANSELØVE: Smektende rytmer gjør at det rykker i danseføttene til Svein Arne Stauch Hansen. - Mer! Svein Arne signaliserer til Jostein at han ønsker høyere lyd på musikken. At han er alene på dansegolvet hindrer så visst ikke denne danseløven i å utfolde seg. - Se der. Det er meg, det, ler Svein Arne og peker på seg selv i speilet.

 

 

 

 

 

 

MUSIKKGLAD: Jon Harald Febakke trives på klubben, men liker best å slappe av i sofagruppen inne på diskoteket. Jon Harald konsentrerer seg om musikken og nikker gjenkjennende til en Hellbillies-låt, der den strømmer ut av høytalerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAFFEKOS: - Sant og si så har jeg ikke vært på klubben før, men det var hyggelig å se hvordan det var her, sier Jon Anders Bjørnebekk og tar en god slurk av den varme kaffen. - Jeg jobber på KanJa, hvor jeg har svært travle dager med ved- og hagearbeid. Men jeg trives veldig godt, forteller Jon Anders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRATSOMME: Magne Steinhaug og Svein Brekke (til høyre)har trukket seg tilbake til diskotekavdelingen hvor det er litt mer ro til å prate. - I høst var vi med på travbanen, til Klosterskogen. Det var moro. Nei, vi spilte ikke, vi bare så på, forteller Svein. - Det er bra på klubben, men jeg liker meg best ute. Det er fint å se på de fine høstfargene og godt å puste inn frisk luft. Musikk er også fint, smiler Magne som spiller key-board i Nome Swingen.

 

 

 

 

BLID: Odd Haugerud merker godt at julehøytiden nærmer seg. - På arbeidsstua støper vi lys. Vi har veldig mye å gjøre. Kom og besøk oss en dag, lyder invitasjonen fra den blide karen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok